Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Volt egy kis esésem a WC-nél

2006.08.15. 16:42 Madafaka

A főnök azzal fogadott, hogy lekapcsoltak 28 drogost a Szigeten. Ezt megrökönyödve hallgattam. Egyszerűen nem értem, hogy a többezres tömegből hogyan sikerülhetett ennyit kiszűrni. Biztos a szag után mentek a zsernyákok. Jutkában nyitottam, majd mentem is be. Az első zenekar, amit láttam, a Beatsteaks volt Németországból. Hát ennek a kis csapatnak az énekese egy oltári nagy bohóc. Jól meg is mosolyogtatott. Csak ezért maradtam. Aztán idővel elkezdtem unni, úgyhogy mászkáltam, emberekre lőttem, egyszóval jól éreztem magam.

Találkoztam a Schlekivel, akitől kaptam egy csomó szórólapot az Antiparádéról, ami augusztus 26-án kerül megrendezésre a Vörös Yuk - Kék Yukban. A Kékben az alábbi fellépőkkel: Nazca, Stopyt, Hemba (Kretens, Leukémia tagokkal), Shadeflowers, Zero Tolerance, Buried by Time, Sokol-403. A Vörösben ezalatt Shitpump, Tatu 18, Ezüstös aranyér, The Silver Shine, Testi Egyenleg, Tizenhét és Kabinet Rt. lesz, majd utána a Rózsaszirom Diszkó. Az csak természetes, hogy itt leszek, és a kis punk barátaimmal önfeledten fogjuk egymást lehugyozni.

A szórólaposztást a Wan2-nál végeztem, kintről hallgatva a Leukémiát, mert Schleki mondta, hogy az egy nagyon régi zenekar a maga hét nyolcados ütemével. Nem tetszett, az AMD-t meg meg se vártam, mert mentem a Világzenei Nagyszínpadhoz Leningrádra, amiről szintén azt az információt kaptam, hogy feltétlen meg kell néznem, mert nagyon jók. Ezért maradtam le Sub Bass Szabiról. Korán érkeztem, így még láthattam a Tiken Jah Fakolyt is, akik nagyon kellemes reggae-zenét játszottak. Butafiú tuti, hogy az első sorban csápolt rajta. Dávid (PASO billentyű) megjegyezte, hogy "a néger fúvós, olyan mint a..." Volt folytatás is, csak azt elfelejtettem, pedig nagyon jót nevettünk ezen a megállapításon Kicsivel, aki pedig a Neszében gitározik, de az is lehet, hogy basszusgitáros. Majd megszámolom, hogy hány húron játszik. Itt jegyezném, meg a műértő szakiknak, hogy van 6 húros basszusgitár is, de én láttam már olyat is, aki csak kettőt hagyott meg, mert a többit úgysem használja. A hárfát meg onnan lehet megismerni, hogy annak nagyon sok húrja van. Ők ketten egyébként régen a Csalez Lopezben játszottak.

Írtam itt egy dalt arról, hogy hogyan nőtte ki magát az afroamerikai rabszolgaság, és hogyan váltak a leszármazottaik Harlem véreskezű drogbáróivá, meg született egy közös szonett arról is, hogy miért hordanak függönyt magukon ezek a népek. Az afrikai zenekar előtti EU-s zászló lengetését meg már végképp nem értem, a pannonos fekete úriembernek a hangfalt takaró molinón meg még a szeme sem áll jól, és nagyon kamu a  mosolya. Ilyen fehér foga ráadásul csak Kiszel Tündének, a gyerekének, meg az expasijának van egyszerre. Viszont a csaj az helyes.

Utána végre következett a Leningrád. Tényleg nagyon vártam már, bár az igen szórakoztató volt, hogy volt egy kutya a WC-nél, aki ritmusra ugatott. A Leningrád az egy nagyon érdekes zenekar. Orosz ska. Loptak egy számot a Malackától (a Nem leszek depis-t), és van benne egy iszonytatóan dagadt fószer, akinek nincs más dolga, mint hogy a színpadon üljön. Na ezt meg konkrétan tőlem lopták. Meg is mondtam Dávidnak, hogy vegyenek be a PASO-ba, a Tigrissel is tárgyalok már. Ő azt mondta, hogy jó, de akkor be kell szállnom anyagilag a bizniszbe kétszáz rugóval, ami persze gyorsan meg is fog térülni, és csak azért ennyi, mert haver vagyok, egyébként egy milla lenne. Tetszett az ötlet meg a hozzáállás is a dologhoz, mindenesetre később Krsának már úgy ajánlkoztam, hogy eddig ingyen ültem, de a következő koncerten már kérek érte 5 rugót. Nem mondott ugyan azonnal igent, de szerintem gondolkodik a dolgon. Jelzem sokaknak hiányérzetük is volt a PASO amúgy fergetegesen jó pénteki koncertjén.

Leningrád alatt olyan szinten megbolondultam, hogy elkezdtem egy gyereket átugrálni. Átugrottam egyszer, majd kétszer. Ekkor kihívóan rámnézett és mutatta: jöjjön a harmadik. Féltem, hogy már nagyon kimerültem és baj lesz, de sikerült. Megcsináltam, ám ez sem volt elég. Dávid is leült a gyerek mellé. Én nekikészülök. Persze ekkor jön a tömeg épp az utamba... Jelzem, hogy azonnal álljanak félre. Nekifutok... Ugrok... És ez is megvan. Yeah. Azt hiszem, a Leningrád után Exploitedre indultunk ekkor már Masszív Balázzsal, de volt egy nagyon viccesnek ígérkező megmozdulás a Talentumnál, úgyhogy mondtam, hogy maradjunk már itt egy picit. A zenekar neve MAUF volt (osztrákok) és állt egy beatboxos gyerekből, egy rapperből, meg egy énekes csajból. Még nevettünk is Balázzsal, hogy kéne csinálni egy riportot a lánnyal, hogy mi vitte rá, hogy egy ilyen igénytelen zenekarban játszon, aztán mikor belekezdtek a produkcióba az arcunkra fagyott a mosoly. Hihetetlen, amit ezek hárman műveltek. Prodigyt alázó hangok jöttek ki a gyerek torkából, és amúgy is teljesen rendben volt a csapat. Nagyon tetszettek. Mindenki táncolt. Mert erre így lehet. Amikor szólóznak, azt nem szeretem, mert azzal nem tudok mit kezdeni, de ezek ilyet hála az égnek nem csináltak. Hoztak három promócédét, amit behajítottak a közönségbe. Természetesen egyet se kaptam el, hisz elől álltam. Tényleg. Ha ebbe jobban belegondolunk, akkor rájöhetünk, hogy ez oltári nagy hülyeség a zenekarok részéről, hisz elől állnak a rajongók, hátul csak a pusztán bámészkodó aljanép helyezkedik el, akik ennélfogva nem érdemlik meg az ajándékot. Ezután a borozóhoz mentünk, és enyhe vitafórum alakult ki, hogy mi legyen. Exploited, vagy Ádám és Éva. Én nagyon kötöttem az ebet a karóhoz, hogy Ploited.

Etelével való első találkozásom rendkívül izgalmasnak mondható. Én megkérdezem, hogy mi ez az idióta sapka, mire ő visszakérdez, hogy én vagyok-e a Madafaka. (Merthogy még egy ilyen bunkó bemutatkozást a világon senki nem tud produkálni, holott én valójában nem is vagyok bunkó, csupán rettentő mód őszinte.) Aztán elindultunk Ploitedre. Volt egy kis esésem a WC-nél, majd mire odaértünk a Hammerworldhöz, már rájöttem, hogy engem ez a koncert egyáltalán nem érdekel, úgyhogy el is jöttem. Gondoltam, alszom egy kicsit (0.50-kor). Reggel hétkor keltem. Volt otthon mosás, munkahelyen evés és most visszamenés. Utolsó nap. Ami biztos: Iggy Pop, Anima (bár a Jucival jobb volt), Prodigy. Aztán meglátjuk. Szégyellem magam, hogy tegnap így kidőltem, de nem tehettem mást. Tudod mi volt a Wan2-nál? Az emberek ültek az asztaloknál. Ez felháborító.

3 komment

Címkék: beszámoló sziget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_UnderCover_ 2006.08.16. 12:39:46

Hallod Madafaka, kedves gyerek vagy meg minden, de a hátamon feláll a szőr, amikor a saját köreiteket reklámozod, teljesen oda nem illő szövegkörnyezetben.
Az egész "Találkoztam a Schlekivel..." bekezdés egy nagy büdös ingyenreklám és semmi köze a cikkedhez. Miért kell ez?

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2006.08.16. 12:54:54

a kérdés feltevése előtt már meg is válaszoltad azt

Mikrobi 2013.04.09. 08:34:59

Miért, ki a franc az a Schleki?
süti beállítások módosítása