Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Miért születtem négernek, miért nem inkább hébernek?

2006.08.14. 10:50 Index

A Hadag Nachasch izraeli zenekar koncertjére a Radiohead elől menekültem, akikkel igazából semmi bajom a világon, csak egyrészt valahogy kimaradtam az őket körülvevő őrületből, másrészt zavarta a hatalmas tömeg is. Olvassák el Imecs kolleganő lelkes beszámolóját!

A jó sok hangszerrel, köztük két fúvóssal felálló funk-rap együttesről a világon semmit sem tudtam, csak azt, hogy a velem tartó, szintén a Sziget főattrakciójaként emlegetett angol együttes elől elbújó kollegám barátnője még Izraelben szerette meg őket.

Legnagyobb meglepetésemre hatalmas buliba érkeztünk, ahol kétszáz izraeli fiatal üvöltötte együtt a Wan2 sátorban a héber számokat, amikből azt leszámítva, hogy shalom, shalom, egy büdös szót sem értettem. Ennek ellenére sem éreztem úgy, hogy nagyobb átéléssel élvezném a produkciót, ha történetesen beszélnék héberül.

A számok amennyire ezt az angol felkonfból ki tudtam venni, a békéről és más, izraeli fiatalokat megmozgató témákról szóltak, mint ahogy később megtudtam, erősen balos extra töltettel. A fuck the police motívumot kicsit erősnek éreztem egy olyan országból származó zenekarnál, ahol mindenki szolgál fegyveres testületeknél, de tény, hogy nemzetközi közönségnél nagyon hatásos összekötő erő tud lenni. Legalább annyira pancsernek tartottam a Bob Marleyzás erőltetését is.

Ennek ellenére fergeteges hangulatban töltöttünk el másfél órát, amit az elszántan figyelő, fel-alá mászkáló biztonsági őr csak viccesebbé tett. Szerencsére senkinek a zsebéből nem került elő egy Hezbollah-harcos, a végére meg én is énekeltem, hogy hey ho shalom.

3 komment

Címkék: zene koncert sziget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G 2006.08.14. 16:24:23

"A számok amennyire ezt az angol felkonfból ki tudtam venni, a békéről és más, izraeli fiatalokat megmozgató témákról szóltak" Milyen békéről beszélsz ember, most végeznek ki ezek a "drága békeszerető emberek" több tucat ártatlan kisgyereket és nőt kicsit keletebbre!!!!!!!

Ettike 2006.08.16. 17:03:15

na ne mondjuk már az arabokra hogy ártatlanok.....
süti beállítások módosítása