Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Jamie és Péter országában élni

2006.08.12. 17:33 etele

Tegnap sétálgattam a Sziget fesztiválon, és kellemes gitárzenét kerestem, hogy jó hangulatban  megihassak egy finom frissítő italt. Sajnos személyes kedvencem, Jamie Winchester a Jamie-Robi formációból éppen nem játszott sehol, ezért kicsit elkedvetlenedve róttam a métereket  a sok vidám magyar és külföldi fiatal között. Éppen Jamie egyik számát dúdolgattam magamban, amikor furcsa érzés kerített hatalmába. Vérezni kezdtem.

Persze nem szó szerint, ugyan már, csak a bús szívem találta el egy csodálatos, ismeretlen  dallam. Tapasztalt zenekedvelőként rögtön tudtam melyik irányból jön a hang, így követni  kezdtem. Hogy-hogynem a nagyszínpadhoz jutottam, ahol egy számomra ismeretlen együttes játszott. Rögtön megfogott ez az egyszerűségében nemes, kellemes muzsika, némelyik dallam rögtön Jamie és Robi játékát juttatta eszembe, ami nagyon jó érzéssel töltött el.

A közönség nem volt túl nagy, de én nem is szeretem azt a lökdösődést és kiabálást ami a legtöbb külföldi előadó koncertjén jellemző. Ők nem is külföldiek voltak, hanem magyarok!  Az énekes egy kellemes fizimiskájú, érdekesen nagy, vörös frizurát viselő férfi, és el kell  mondanom, hogy nagyon szuggesztívnek találtam a hangját és az előadásmódját. Megkérdeztem  egy kedves, batikolt pólós lányt, hogy ki játszik a színpadon, és megtudtam, hogy ő Müller  Péter Sziámi, és az együttes bizonyára tőle kaphatta a nevét, mert azt meg Sziáminak  hívják.

Jókat bólogattam ahogy játszottak, a legtöbb számot nagyon jónak, ritmusosnak találtam. Néha még az ujjammal is pattintottam, ha kiemelkedő zenei megoldást tapasztaltam. Aztán  elkezdtem odafigyelni a szövegekre is, mert nyilvánvaló, hogy a Sziáminál a mondanivaló legalább olyan nagy szerepet tölt be, mint a szórakoztató dallamok. Hol hallani ma már olyan gondolatokat, hogy "Videoclip az életed, túl sok benne a vágás" vagy "Rádióaktív rádió, tévé, hülye tévé"?

Igaz a "Ha előrelátó csecsemő lettél volna..." kezdetű dal némelyik sorát elég erősnek találtam, de elismerem, hogy néha csak így juttathatjuk el az üzenetet a befogadóhoz. Az is nagyon tetszett, hogy Müller Péter sok szójátékot, szóképet használ, azokat nagyon szeretem. Szóval nagyon jónak találom, hogy még manapság is vannak emberek, akik fontosnak tartják, hogy megőrizzük a szellemi értékeinket, és a sok zajongás mellett legyen a jó zenének is egy kis szigete!

10 komment

Címkék: koncert sziget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lifesucks · http://www.tirkehonolulu.hu 2006.08.12. 19:19:16

most miért kell szopni a faszát. korrupt módon beszerkeszti magaát oda, ahol semmi, de semmi helye nem lenne neki.


felhaborito

recefice 2006.08.12. 20:32:27

abszurd humor.... :)

radart 2006.08.12. 20:43:02

A jobb fajtából.
Perszehogy ezt most felreértetted.

Andy Barhol 2006.08.12. 22:34:03

Még egy ilyen ostoba PR cikket! Csak nem a mikrofonfrizurás faszkalap diktálta?

BrokenMan · http://panterasite.fw.hu 2006.08.13. 01:08:00

Szerintem is nevetséges, hogy minden évben a nagyszínpadon lépteti fel magát, a kb 50 fős rajongótáborának, és egy sick of it all-t, meg beszerveznek a hammer world sátorba (sajnos nem voltam ott, de a beszámolók alapján nem lehetett bejutni a sátorba...).

SolidSnake 2006.08.13. 03:11:32

Most akkor ezt úgy értsük, hogy Jamie is olyan fospunpa, mint Kongó-Müller? Nem értem, hogyan keveredett ide Jamie és a csodaláma :-)

madvaymariann 2006.08.13. 06:50:02

Hello, új vendég vagyok.
Jamie Winchester és Müller Péter Iván összehasonlítása meglehetősen mulatságos téma.
Jól ismerem mindkettőjük munkásságát( 36 éves vagyok),.
Nos Jamie egy hihetelen jó hangi és előadói tehetséggel megáldott abszolut Zenész, aki minőségi populáris zenei produkciókban vesz részt,ill saját zenekara is hibátlan popzenei produkció.
Sziámi pedig egy kitűnő költő,ill. alkotó, de abszolut tehetségtelen zenész, nem tud tisztán intonálni, végig hamisan énekli az egyébként nagyon hangulatos, és izgalmas szövegű szerzeményeit, én kb. 2 percig bírom hallgatni ezt a fajta anti-muzikalitást...
Tehát :Sziámi ne zenéljen, csak írjon, ill. szervezzen, Jamie-t pedig mindenkinek ajánlom ,mint ZENÉSZ-t!
ÜDV: M.M.

Bicska 2006.08.14. 20:52:09

Szerentém, ha nem csak a Müllerről volna szó, amikor a Sziámiról.
A két énekes csaj közül a fekete hajú (aki beljebb állt a színpadon) az pl. nagyon jó csaj. Úgy értem mint rockzenész. Meg egyébként is. Tele volt energiával, jól, érdekesen énekelt, megtöltötte a színpadot. Kár, hogy nem énekelt többett. Asszem az elején énekelt egy-két számban, aztán vissza a kórusba.
szóval, ő pl. tuti. De fogalmam sincs, hogy ki. Énekelt már valahol másutt?

scaryman 2006.08.16. 16:04:35

Én szeretem az újságírást,
még akkor is, ha neten történik. Kedvelem az ízlésesen megfogalmazott, gondolatgazdag tudósításokat és főleg akkor élvezek, amikor kiérezhető, hogy az újságíró (ha neten is) szereti a témáját. Ez esetben is ez tetszik a fenti cikkben, hogy az ú.író úr szinte azonosul a dolgozat másik két főhősével, majdhogynem összeforrnak egy nagy homogén masszává. (vö.szar)
Mondjuk egy kakukktojás azért van köztük, ez a Jamie. Hát nem tudom honnan szalasztották, de mondják, hogy valahol Faszomvilleben elzavarták a sarokról, ahol tisztességes zenéléssel kereste kenyerét, és csak egy ilyen vendégszerető köcsög-sznob ország, ahol egy ilyen középszerűség biztos sikerre és megélhetésre talál. Hoppá!
Viszont felfedeztem egy másik kakktojást, és ez a Müller. Azért az, merthogy hármójuk közül neki van csak szigete, annak is egy nagyszínpada, azonis egy zenekara, annak meg zenéje, amiben aztán az említett elkövetheti saját maga, zenekara, nagyszínpada és szigete elleni botlásait.
A sok kakukktojás között azonban az igazi maga az újságíró, aki kultúráltan próbálta szopatni a másik kettőt, meg azokat, akik esetleg kedvelik őket, de hát mit lehet egy újságírón kedvelni?
süti beállítások módosítása