Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Hosszabb távú befektetés

2007.02.07. 17:10 vd

Lássuk be, hiába vezetik az eladási listákat, a legtöbb mixlemez szar. Az bennük a szar, hogy összepakolják az elmúlt fél év slágereit, amiket amúgy is már mindenki ezerszer hallott, ezért semmi olyat nem képesek adni, ami maradandó élményt nyújthat. Különben is, a netről ömlik ránk a többezer letölthető mix, podcast és netrádió hegyek, igazából nem is értem, miért adna ki ezért bárki pénzt. Én már csak olyan CD-be próbálok fektetni, ami várhatóan hosszabb távon is megéri.

Elvileg attól jó egy mix, hogy az illető DJ kicsit a lemezeinek mélyére nyúl, és elővesz néhány régebbi számot is, amik az újak mellett teljesen más jelentést kapnak, párhuzamokat vonva a korábbi és a mostani trendek között, vagyis úgy csapong korok és stílusok között, hogy az végig érdekes és követhető. Nekem ilyen mix volt annak idején Miss Kittintől a Radio Caroline, és ilyennek tűnik most ez a két lemez is.

Az Âme CD nálam főleg háttérzenének vált be, kifejezetten szexi hangulatot teremt a lakásban, és az áthívott vendégek is izgatottan borozgattak rá, viszont a barátnőmet walkmanozáskor zavarták a nyálasabb számok. Âme egyébként két fickó, aki akkor lett világsztár, amikor kiadták híres crossover slágerüket, a Rejt, amit azóta valószínüleg az összes létező DJ megvásárolt és játszott. A mix kicsit soulos és diszkós hangulatú nyugis house, és tényleg sok rajta az előásott régi szám, ezért egy igazi ínyenc szelekció. Pár embert talán zavar majd a néhány vokálos szám, mint a “Walk A Mile In My Shoes”, hiszen ezek már szinte a fehérgatyás nyál területére csúsznak, de szerintem ezek is jól beillenek a mixen átívelő hangulatba, ami alapvetően nagyon zenei és változatos.

A másik lemez is hasonlóan atmoszférikus, viszont sokkal hűvösebb hangulatú. Alex Smoke a nyugisan kattogó minimál világában szerzett nevet, DJ-ként viszont kevésbe ismert. Most a Soma kiadó sorozata, a Sci.Fi.Hi.Fi. harmadik vendége, Lucianot és Ewan Pearsont követve magasak lehettek az elvárások. A Resident Advisor jól alaposan lehúzza, pedig szerintem kifejezetten jó a lemez. Persze simán el tudom képzelni, hogy valaki tíz percen belül megunja a prüttyögést, de akinek bejön az elegáns és letisztult minimál house, annak viszont pont a változatossága fog tetszeni. A mix eleje ambient közeli dub-szerű dolog, ahonnan detroiti minimálon keresztül eljutunk Berlinbe, útközben még egy meglepi elektró is becsúszik. A mix egyharmadánál felrakott 25 Bitchestől kezdve néha kicsit beparáztat ugyan, de mindig visszaúszik valami kellemesen nyálas elszállásba. Tényleg be lehet rá szólni, többször elhangzik a mixben, hogy “Detroit” meg “Old School”, ami talán néhány sznobot kikészít, viszont alapvetően nagyon kellemes élményt nyújt, ha az ember leül, és az elejétől a végéig meghallgatja.

5 komment

Címkék: zene ajánló válogatás lemez techno

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Abigél esetleg Abigélecske · http://www.ingyen-ingyen.hu 2007.02.07. 22:04:00

Hátha szar akkó szar, nem vesszük meg!

flynn 2007.02.07. 22:23:10

kedves csáp géza és vd,

ne haragudjatok, hogy ezt mondom, de baromira nem kéne erőltetni ezt az egész minimaltechnós dolgot. nem értetek hozzá semennyire, ez van. az ilyen hatásvadász bevezető mondatok meg, mint a "Lássuk be, hiába vezetik az eladási listákat, a legtöbb mixlemez szar." egyszerűen nevetségesek.

könyörgöm, legalább a minimaltechnót kedvelő emberek miatt: ne.

Abigél esetleg Abigélecske · http://www.ingyen-ingyen.hu 2007.02.08. 07:59:12

Most akkó szar, vagy nem szar?

2007.02.08. 09:46:58

Abigél: Szar. Az új Watch My Dying meg nem szar. Igaz, nem is mixlemez.
süti beállítások módosítása