Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Játsszunk háborúsdit!

2007.01.29. 11:09 TonyCaviar

A háborúban nyilvánvalóan a legklafább dolog a robbanás, és abból is a legjobb az óriási robbanás. Márpedig mi az, ami nagyon nagyot tud robbanni? Egy tartálykocsi? Az bizony nagyot pukkan, de gondold el, mondjuk, egy tankhajó mekkorát szól! Fú, akkor már nem is tankhajó: legyen inkább olajkikötő finomítóval, sőt legyen, mondjuk, öt olajkikötő, három olajfúró-torony, tíz olajvezeték, tucatnyi tanker, vagy tudod mit? robbanjon fel Szaúd-Arábia teljes olajipara! Ez az! Ezzel meg is volna az új bestsellerem központi témája. Tuti siker – gondolta Patrick Robinson, és gyorsan el is küldte az Űzött vad szinopszisát a kiadójának.

Persze volt még vele munka, nem is kevés. Alapvetően rengeteg tévénézés – későéjszakai akciófilmek, kémsztorik és CNN –, meg némi újságolvasás az olajpiacról. Azért a vegytiszta hülyeség előállítása nem kevés körültekintést kívánó feladat. Nem lehetett például könnyű a szerzőnek magában rábólintania arra az elképesztően bugyuta alapkonfliktusra, amit az első tíz oldalon megismerünk. Szaúd-Arábia válságban van, mert a királynak harmincötezer családtagja van, mind hercegek, és mindnek több jachtja van, ráadásul sokat kaszinóznak Monacóban, és a hülye király minden számlát mindig kifizet, csak mert annyira jó fej, és ennek eredményeképp elfolyik az olajból származó mesés vagyon. A hithű muzulmán koronaherceg – a trón várományosa – azonban ezt nem tartja helyesnek, sőt elhatározza, hogy véget vet a pazarlásnak, ezért Franciaországba utazik, és lepaktál a francia elnökkel, hogy az titkosszolgálati, katonai eszközökkel tegye tönkre az ország olajiparát, és ezzel a királyt is, döntse káoszba az országot, hogy ő aztán az elégedetlen arab tömegek, az elnyomott nép (!) élére állva átvehesse a hatalmat, cserébe az újjáépítést, úgy ahogy van, francia cégek végzik majd, és kizárólagosan ők értékesíthetik majd az arab olajat. A francia elnök persze belemegy, és utasítja tábornokait, hogy dolgozzanak ki egy haditervet, mellyel végrehajtható a puccs, anélkül hogy bárki is rájönne, hogy a franciák keze van a dologban.

Az óvónéni erre azt mondja, hogy szépen tessék játszani, nem kell mindig durvulni.

Patrick Robinson: Űzött vad
Fordította: Babits Péter
Alexandra Kiadó, Pécs, 2007
2499 Ft

2 komment

Címkék: könyv regény beleolvastunk arab

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napiframe · http://napiframe.blogspot.com 2007.01.29. 11:48:16

Amikor először ránéztem a borítóra, azt hittem, hogy Űzött vad írta a Patrick Robinsont.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2007.01.30. 16:37:20

jól van. látom ebben is van tengeralattjáró. asszem három könyvet olvastam tőle, de mind egy kaptafáról ment. kettőezer ötszázat szerintem nem ér meg, hacsak nem kemény kötéses mint a tom clancy-k, amik azért nagyságrendekkel jobbak
süti beállítások módosítása