Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Régisuli

2006.12.21. 12:12 enba

"A zenekar nevében szereplő liberal szó szabadelvűséget jelent, nem utal semmilyen aktuális politikai csoport iránti elkötelezettségre. Egyetlen elvet követünk csak, a humanizmust" - figyelmeztet a booklet előrelátóan. Jól is teszi, mert aki nem mozog otthonosan a műfajban, minimum körberöhögné szegény szombathelyieket a név, vagy a lemez- és dalcímek miatt, amelyek más stílusban teljességgel vállalhatatlanok lennének, ilyesfajta old school hardcore döngetéséhez viszont pont tökéletesek.

A szombathelyi hardcore-szcéna, vagyis a Savaria Colonia Hardcore részletes történetével nem untatnék senkit, egyrészt kábé annyira bonyolult az egész, mint a Forsythe-saga, másrészt a Punkportálon nemrég megjelent kétrészes maratoni interjúban (első rész, második rész) az SCHC-alaparcok eléggé kivesézik ahhoz a történetet, hogy akit jobban érdekel, beleáshassa magát a témába. A Liberal az utóbbi pár évben amúgy eléggé eltűnt, legalábbis az én szemem elől, a honlapjuk meg pont nem üzemel, úgyhogy csak óvatos tippjeim vannak a bookletben Berci, Sas, Kei és Baja művésznéven szereplő urak kilétéről, és ezeket inkább megtartanám magamnak.

A lényeg annyi, hogy a Liberal középső ujjat mutat továbbra is a metalcore-trendnek, és maradt annál a gyors, kalapálós, arcbamászós hardcore-nál, ami kétszázfős, csurig tömött klubokban gyilkol igazán, nem is feltétlenül egy olyan lemezen, ami úgy szól, mintha valaki suttyomban belopózott volna a stúdióba, hogy orvul rátegyen a dobsávokra egy szélsőségesen beállított flangert, az éneket meg annyira hátrahúzza, hogy csak a kötőszavakat lehessen érteni Berci üvöltözéséből. A szövegek, és az ütősre gyúrt, átlag másfél perces dühdalok még így is tökéletes aláfestőként szolgálhatnak valami jó kis utcai harcokkal tarkított államcsínyhez, mert még egy hozzám hasonló puhány szalonkakiból is kihoznák a habzó szájú kukaborogatót egy rosszabb napon, de ti inkább menjetek el Liberal-koncertre, vegyetek lemezt, és próbáljatok elvonatkoztatni attól, hogy olyan erőtlenül szól, mint egy száz méterrel arrébb belobbanó Molotov-koktél.

1 komment

Címkék: zene ajánló magyar hardcore

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

frostdemon 2006.12.22. 16:00:20

Minden tiszteletem a szombathelyi arcoké, de ha már itt tartunk, ne feledjük el, hogy budapestnek is igen élettel teli a thrash/core szcénája. Lásd: Bandanas(www.myspace.com/bandanashc)
süti beállítások módosítása