Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Tesiből felmentve

2006.11.30. 17:04 Büntető Béláné

Az élet banális dolgairól írni mindig is a költészet speciálisan elszigetelt bugyraiba tartozott. Megannyi meg nem értett zseni írhatott már verset fülpiszkálásról, sorban állásról, esetleg fűnyírásról. A Flying Backwards zenekar pont a fogszabályzás borzalmait zenésítette meg, jó alaposan körüljárva a témát, és a Sophie Marceau óta klasszikussá vált csókolózós klisét sem felejtik el megemlíteni. A témában nem vagyok túlzottan érintett, hiszen maximum egy műfogsorhordás gyötrelmeiről írt zenével tudnék azonosulni.

Hallgassa meg őket!

A viszonylag igényes produkció erősen hozza az amerikai skater-punk vonalat, ami abban különbözik a rendes punktól, hogy a deszkásoknak csak a térde a koszos, a sima punkoknak viszont mindenük ragad a mocsoktól. Ezek a srácok kifejezetten rendezett külsővel bírnak, és leginkább egy depis matekszakkörre hasonlítanak a kép alapján. A telematricázott basszusgitár már-már a vagányság irányába lökné az imázsukat, de a lábszár közepéig felhúzott zokni rövidnadrággal kombinálva mindenképpen visszarántja őket a „tesiből felmentett nyápic”-kategóriába.

Mikor/hol alakultatok és miért? Kikből áll a zenekar?

Inkább mennyiért: a zenekar ugyanis kifejezetten pénzkeresésre alakult. Feltett szándékunk, hogy apróért eladjuk a lelkünket is, különböző magazinok címlapfotóival gennyesre keressük magunkat, és egy popfesztiválon a Hooligans elõtt játszhassunk, majd kidobjuk az ingünket a visítozó tinilányoknak. Az egész végén pedig mutatnánk egy fakkjút, és a Hooligans erősítőit, sőt, a tagjait is kidobnánk a tinilányoknak.

A zenekar 2003 elején alakult, Budapesten, amikor három fiatal hobbialkoholista (Dani-bgitár,ének; Zsombor-gitár; FViktor-gitár) talált egy dobost (MViktor), majd rövid időn belül egy trombitást (Greg). Innentõl az erõltetett komolytalanság elleni harcot tûzték a zászlójukra, és Budapesttõl Nyírbátoron át Pécsig sok helyen küzdöttek az olyan zenekarok ellen, akik 40 évesen is a maszturbálásról írnak számokat.

Hogyan definiálnátok a zenéteket egy mondatban?

Dallamos, húzós, ska betétekkel és fúvóssal tarkított poppunkot játszunk, ami (ellentétben a műfaj többi versenyzőjével) nem arról szól, hogy hogyan hagyott el minket a barátnőnk.

És egy jelzős szerkezettel?

Ska-punk-powerpop-Budapest.

Kivel lépnétek fel a legszívesebben?

Mégegyszer: Boogie Mamma, Yellow Spots, Urbán Folklór, Norm
Elõször: NOFX, Seeed, Christina Aguilera

És a legkevésbé?

Fm3.

Mi volt a legszebb élmény, amit a színpadtól kaptatok?

Egy láda sör, és egy csomó mattrészeg ember amint azt éneklik, hogy "sohasem lesz fogszabályzóm".

Mit jelent a nevetek?

Hátrafelé szállni, angolul. Igazából nem nagyon tudnánk belemagyarázni semmilyen mélyebb jelentést.

Hajlandók vagytok koncert utáni szexre? Egymással vagy a rajongókkal?

Pár koncertünk után hajlandóak lettünk volna, de csak fiú grupik jelentkeztek, az meg nem jó nekünk annyira. Szóval a válaszok sorban: igen, nem egymással, igen.

Igaz-e, hogy az új számaitok dallamosabbak, ugyanakkor keményebbek lesznek?

Az új számainkban próbáltunk visszatérni a gyökereinkhez, és egy rockos, ugyanakkor roppant trendi és alternatív világnézeteket tükröző albumot sikerült összehoznunk. Az egész csak úgy lett hirtelen, mi is csodálkoztunk, és még azt üzennénk a rajongóknak, hogy rockmetál forevörpánk, és vegyétek meg a cédét és a dévédét, és akkor adunk hozzá ingyen hajcsatot is.

Butykos, vízipipa, kémcső vagy Biblia?

Ha van butykos és vízipipa, nem tudom elképzelni, mit tudnánk csinálni egy kémcsõvel és egy Bibliával...

John vagy Mick?

John, egyértelműen. Sosem értettük azokat, akik Mick, és a tinilány rajongóinkat megnyugtatjuk, hogy a zenénkben ez sohasem fog megjelenni.

Meg akarjátok-e változtatni zenétekkel a világot?

Nem. A zenénkkel az anyagi helyzetünket szeretnénk megváltoztatni.

18 komment

Címkék: zene demóverseny

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2006.11.30. 17:59:43

2 ponttal és 100 forinttal támogatni tudom ezt a nems célt!

lajos666 · http://lajcsi.uw.hu 2006.11.30. 18:35:50

Szerintem ez jó; apuska, te nem az a félművelt és önhitt gyerek vagy a Pálos Trend nevű, látszatértelmiségieket felvonultató és megcélzó sírva röhögtető exkrementumból? Mert ha igen, szerintem ne ugass a többi topikban. Mondom ezt annak ellenére, hogy ezek a fiúk itt az én konkurenciáim is.

lajos666 · http://lajcsi.uw.hu 2006.11.30. 18:58:28

Ja, és ezt csak azért, hogy kevesebbet égj...

Elnézést, ha elragadtattam magam, csak felb...ta az agyamat, hogy itt valaki mindenhez ért és hozzászól, egy olyan valaki, aki a nevét adja egy, a bizalmat és a hámozott almát összehozó képzavarhoz, akinek a zenéje a nyálban tocsog, és aki képtelen egy mondatot helyesen és/vagy erőltetett szóvicc nélkül leírni.

Hajrá Flying Backwards!

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.11.30. 19:07:29

Erről annyi minden jutott hirtelen eszembe, hogy még akár jó is lehet, sz'al tetszik. A punk vonalon Fürgeróka meg Green Day (bunkó vagyok, ezt az egy újhullámos punkot ismerem), aztán a vokálokról a Black Out, és az enjambementről a Kispál.

A zenekarnak pedig üzenem, hogy ha a vízipipát és a butykost ritkábban emelnék a szájukhoz, akkor tudnának a kémcsőből olyan finom anyagokat elővarázsolni, mint MDMA, LSD, PCP, DMT, de ha nem is, legalább eszükbe jutna, hogy ezt is lehet. 8-)

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.11.30. 19:18:09

Bazmeg, ez a kurva blog.hu, már megint visszadobálja, de akkor se írok az adminnak, inkább anyázok magamban, grrr Sz'al darabokban: lajos! Nekem a hámozott alma-bizalom tetszett. Olyan mélyen feltárom magam, minden védelemről lemondok, itt a szívem bársonydobozban hangulatú, csak nem annyira giccses.

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.11.30. 19:19:32

Lehet még az egyre újabb és újabb felfejtett rétegekre is asszociálni, ami az egyre mélyebb megismerés, az egyre intimebb kapcsolat kialakulása.

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.11.30. 19:20:22

Vagy némi er*tikával az egymás után lekerülő ruhadarabok.

Vagy ez hülyeség?

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.11.30. 19:21:02

Lehet, hogy az ero-tika miatt dobta vissza? Miért nem mondja?

lajos666 · http://lajcsi.uw.hu 2006.11.30. 19:35:14

Kedves padlizsan, szerintem ha valaminek van rejtett értelme :-), attól az még lehet képzavar, nem? De. Nemde. Nemde? (Lopok stílust a Pálos Trendtől :-)

Hajrá Flying Backwards, KOC, Debi Brothers!

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.11.30. 20:14:54

De, persze, csak olyan szép költői.

Kornél 2006.11.30. 20:53:00

Nem rossz, pop-punk, muhaha...

lorugas 2006.12.01. 08:40:22

teljesen rendben van. állat!

N B R (Natural Born Rocker) 2006.12.01. 12:05:21

Valóban ez eddig a "legértelmesebb amit itt hallottam. Bár nem vagyok egy postskatepowerpopfunkpunk fan

De azért a RANCID az Úr :-)

Guga 2006.12.02. 11:16:01

Padlizsan:
A BlackOutos vokálok - most offtéma vagyok - egy vydéky városból erednek, onnan , ahol a világ legjobb kolbászát csinálják. A Csányi bradörz, mielőtt BlackOut lettek volna, itt Békéscsabán nyomták a muzsikát, Salétrom(hülye egy név ..) majd Szilánkok név alatt, és ez a csak rájuk jellemző közbepofázós, más ritmikájú vokál , mint kurvára egyedi jelenség, tőlük már hallható volt a 80-as évek végén,igen , olyan régen, méghozzá olyan nótákban, amit akár most is játszhatóak lennének. Csak a BlackOutos közönség értetlenkedne, mi ez a dallamos, popba hajló light rock. A mostani jópofa-jóllakott pank banda egyébként igen jól csinálja , de a ritmizáció ennél a vokálnál igen fontos, ott lehetnének pontosabbak.

Wave 2006.12.04. 20:26:54

haromszor meghallgattam, ez mar eleg jo. de a metalos kissracok szimpatikusabbak.

2007.01.29. 17:22:15

je, egy masik Wave.

na de mindegy, a lenyeg, hogy beszallok egy zenekarba, erre mit latok, hogy egy masik zenekar fel se lepne velunk :D hat mi ez, kerem szepen. nincs eleg matrica a gitarjainkon? :)

zada 2008.09.10. 15:19:40

"Ezek a srácok kifejezetten rendezett külsővel bírnak, és leginkább egy depis matekszakkörre hasonlítanak a kép alapján" muhhahha, és milyen közel jár az igazsághoz a kedves cikkíró :). de azért nem vészesen depisek, akkor emók akarnának lenni, nem punkok:).
süti beállítások módosítása