Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Tökéletes lemezek: Metallica - Master of Puppets

2006.09.28. 14:08 sixx

Sokat tanakodtam azon, hogy a metálosok egyik kedvenc zenekara munkásságának melyik darabját vegyem fel a tökéletes lemezek közé, de a pénzfeldobás ördöge nem kedvezett a Ride the Lightningnak, remélem megbocsátja nekem ezt a nyájas olvasóközönség.

A Metallica nálam addig volt metálzenekar, míg meg nem csinálták a kolosszális anyagi sikert hozó és vidéki diszkókban is játszott slágereket ontó fekete lemezüket. Ami utána jött, azt van, aki fejlődésnek tekinti, meg kreatív szabadságot emleget, esetleg lehet a Load-ReLoad párost más zenei stílusok felé szánt kikacsintásnak is nevezni, de számomra a szar az szar marad, hiába csomagoljuk be szépen. A nagy visszatérésnek szánt St. Angerről inkább nem is szólok egy szót sem, mert nem akarom borzolni a kedélyeket.

A Master of Puppets viszont maga a tökély. 1986-ban járunk, James Hetfield még nem ivott annyit, hogy elvonóra kelljen mennie, és szegény Cliff Burton is életben volt még, ennek, és a zenészekben dolgozó bizonyítási vágynak (is) - többet érünk, mint amire taksálnak minket - köszönhető a lemez 8 szerzeménye.

Iszonyú energiával kezdődik az anyag, Battery, azóta sem tudja így eljátszani Lars a témát, szétesik állandóan, pedig korábban még sikerült tartani a tempót. A nóta vége egy alap zúzás, James bele is hörög egyet a mikrofonba, igazi koncertkezdő darab. Aztán jön az egyik legjobb rocknóta, a háborúellenes Master of Puppets, olyan riffel, hogy az ember lefossa a bokáját tőle, tititátitátitátátá, tititátitátitátátátátá, ha egy ilyet ír az ember életében, már boldogan hal meg. Nem részletezem a többi nótát, tessék meghallgatni, nincs rajta gyenge pillanat, az Orion például az a szám, amit élőben teljes hosszában az idén ismét megpróbálnak eljátszani, de az istennek nem megy. Ha valaki ott volt a fekete lemezes turné buliján az MTK-stadionban, akkor emlékezhet rá, hogy ott is félbehagyták, mert egyszerűen nem jön össze a dolog élőben. Ezért kell megvenni a CD-t, és otthon meghallgatni, élőben úgysem üt akkorát.

A rockzenét szeretők a Ride idején figyeltek fel a zenekarra, és a Masterrel szerették meg azt, de Cliff halála után valami elveszett a Metallica varázsából. Nem mondom, hogy a Justice egy szar lemez, de mindenképpen visszalépés a Masterhez képest (jó, hangzásban nem), a többiről pedig már szóltam az elején. Nem meglepő, hogy a nyári turnén a Mastert cakk-pakk lenyomják a bulikon, úgy látszik, ők is beismerik lassan, hogy az elmúlt 16 év prüntyögése után ideje lenne valami fasza kis hasbavágó metált adni a népnek.

81 komment

Címkék: metál usa tökéletes

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.09.28. 14:33:45

Kiváncsian vártam, hogy a Metallica-tól melyik albumot választjátok. Sikerült eltalálni az ízlésem, és a szerencse is kellett, mert nekem a Ride-nál a Kill jobban tetszik, már csak a Whiplash miatt is.

A Master of puppets háborúellenességéről viszont annyira nem vagyok meggyőződve. Tény hogy a katonai temetőkre hajazó borító, az album címe és a dal szövegében emlegetett drótok megjelenése erre enged következtetni, de igazából nincs konkrét utalás a szövegben a háborúra. Halál, meg engdelmesség, meg az egyéniség feladása, meg a satöbbi meg az ilyesmi (én is cuki vagyok8-)) van, de semmi konkrétum. Viszont ott van a "chop your breakfast on a mirror". Ez egy háborúellenes szövegben abszolút értelmezhetetlen (legalábbis nekem nem sikerült anno), de ha mondjuk a breakfast a napindító kokainadag, akkor rögtön helyükre kerülnek a dolgok. És bár a needlework kézimunkát is jelent, a hadseregben űzött kézimunkát hand job-ként tisztelik, a dalbeli kézimunka tűszúrásokkal készül. De ha mégsem, meggyőzhető vagyok.

adört 2006.09.28. 15:07:47

És tegnap volt Cliff Burton halálának 20. évfordulója.

Sz.Cs. · http://garat.freeblog.hu/ 2006.09.28. 15:10:13

Aztaaaa!!!! Azért klikkeltem ide, mert eszembe jutott, hogy javasolnom kellene a Master of Puppets-et a tökéletes lemezek listájára, erre mit látok...
Elmegy az eszem! Beszarás!!!

Toymao 2006.09.28. 15:21:46

Kis szakmai okítás: A zenében háromféle gitározás létezik:

1. Sáná-náná gitározás (tábortűz mellett, börtön ablakában, néha furcsa hangulatban)

2. Wokacsika gitározás (funky alapvetés, úúú seft, páukcsiki-páuwáu)

3. Dzsidzsidzsi gitározás (borzasztó torzított metál)

Ebből következően egy Metallica metálriffet nem "tititátitátitátátá"-val írjuk le, hanem úgy: dzsidzsidzsee-dzsidzsee-dzsidzseedzseedzsee.

Remélem hozzászólásom mindenkinek értékes épülésére szolgált. :-)

sixx · http://comment.blog.hu 2006.09.28. 15:37:12

Köszönjük, odafigyelünk az ilyenekre a jövőben.

mazsola 2006.09.28. 17:17:23

Toymao, te hülye vagy. Riszpekt. :o))

Amúgy az feltűnt valakinek hogy a Don't Tread On Me első pár riffje az egy az egyben a West Side Storyból az America dallama?

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.09.28. 19:09:26

Nekem feltűnt. Mentségemre legyen mondva, hogy a West Side Story-t csak később ismertem meg. Egyébként apám is nézett csodálkozva, amikor a Don't Tread On Me-t játszottam, hogy eddig fogyaszthatót még nem nyomott a gyerek.8-)

dejavubazz 2006.09.28. 21:42:15

Arrol tudtok valamit, hogy Mustaine-nek vannak-e meg riffmorzsai a Masteren?

"Dave Mustaine claims to have written the main riff of the song [Leper Messiah] and that he was not given credit for it by Metallica. This claim was refuted by Kirk Hammett in the February 2006 issue of Guitar World magazine."

froccsos 2006.09.28. 21:54:13

sztem az Orion a legjobb szám erről a lemezről... meg amúgy is.... a Live Shiten is ez tetszett a legjobban.
talán mert basszeros vagyok?

Toymao 2006.09.28. 22:05:10

Mazsola, köszi, igen tudom, minden zenész az nem? :-)

2006.09.28. 22:39:22

Megj. #1: A West Side Story-témát annak idején a fekete lemez megjelenése után Lars említette egy (a magyar Hammerben is megjelent) interjúban.
Megj. #2: Más tészta, hogy aki akkoriban legfeljebb Halász Juditot hallgatott fogmosás és lefekvés között, ilyen apróságokra nem emlékezhet... ;-)

smalladam 2006.09.28. 22:50:52

Toymao, neked helyed van az Artpool gyűjteményében:)

superfriendlyaviator 2006.09.29. 02:18:13

nevetséges ez a cikk, az utóbbi években úgy látszik menő fikázni metallicáékat "hozzáértő " körökben... akkor írj valamiről ,hogy " szar" ha jobban tudod nála csinálni... tudod ez egy olyan hely amit nagyon sokan olvasnak és az újságírók befolyásolni tudják a nép véleményét...ezzel vigyázni kéne...na mindegy... az utóbbi években szerencsém volt 6-7-szer élőben látni őket és van összehasonlítási alapom(87-ben voltam, először metallica koncerten) és bátran állítom,hogy nem gyengültek. Ami a zenei stílust illeti,arról annyit,hogy egy barátom szokott fikázni,mert lenézem a festészetet,és nem fogadom el,hogy milliókat adjanak egy festő néhány órás munkájáért...szóval azt szokta mondani: dude,te ehhez nem értesz, ez művészet... szóval metallica is mást játszik ami neked nem tetszik,de attól még nem szar,hogy te nem érted... ők sosem csináltak zenét a rajongóknak,azt írták meg ami bennük volt,de teljes szívvel játszottak a rajongóknak a színpadon és játszanak most is! Ennyi! ja: a U2-t miért nem fikázza senki,pedig ők aztán nagyot változtak a 80-as évek óta!

TexasRanger · http://www.cadillacdesert.blogspot.com 2006.09.29. 06:06:08

-Sanitarium a legnagyobb nóta az albumról. meg persze a Master. meg a többi... azért tökéletes.
-sixx tényleg egy rugóra jár az agyunk, B&B, Appetite, aztán már pont akartam szólni, hogy holvanazamasterofpuppetsmá, erre tessék... :)
-Toymao, ez nagyon kemény, okulunk.
-padlizsan ha jobban megnézed a Metallica majdnem minden lemeze tele van szórva háborúellenes utalásokkal.... illetve pontosítok: a háború következményeivel (pl értelmetlen pusztításával) foglalkoznak leginkább, gyakran kifejezetten ironikus/szarkasztikus formában.

hattyú 2006.09.29. 06:37:37

Szerintem a Metallica mindig nyálas volt. Mit is foglalkozik a háború ellenzésével egy MTV-n fröcsögő banda? Wáá, jahogy divatos, meg illik, meg mélyenszántó mint a kistarlósi eke ősszel. (A kötekedők kedvéért, tudom, hogy nem volt mindig MTV, de volt más, szép színes magazinok stb. a managerok már akkor is tudták mi kell a népnek nem kő aggódni) A Metallica a 80-as évek egyik divatzenekara és nem több. Ez nem fikázás ez tény :D Pont mint a többi, metálbanda (tisztelet a kivételnek, mert ilyen is volt, nehogy már negatívkodással vádoljatok). A U2-ra ugyanez érvényes csak pepitában, hamár feljebb valaki felvetette feljebb a nevüket.
JUJ! Csak ne filozofáljon egy Metallica szintű zenekar mert sérvet kapok a röhögéstől. :))
Sorry ha gonosz és buta vótam :((( sajnálom, de az igazi, zombi rajongók úgyis maradnak az isteni, rock-igazságbajnokok örök hívei, hazudozás ide-oda. :)

Ha szavazni kell akkor: Master Of Puppets a legjobb albumuk zeneileg (szerintem).

És most lehet rám kígyót-békát szórni :)

Sziasztok :)

Dr. Stein · http://hemar.freeblog.hu 2006.09.29. 06:59:36

"Ez a csináljon jobbat..." kezdetű szöveg az rpg.hu-n már kitárgyalásra került több alkalommal. Nem a kritikus és fogyasztó dolga zenét és könyvet írni, gondolom ez logikus. Másrészt javaslom megtekinteni a South Park idevágó epizódját Larsen bánatáról. Köszönöm, hogy e cikk rávilágított, a Metallica még létezik... :)
Annyira imádom a Cannibal Corpse 3, Metallica stílusú számát, illetve ami kb. a Puppet of Napster néven futott. Jó kis zenekar ez, köszi a cikket.

Zorg 2006.09.29. 07:42:57

Muh, korrekt cik, csak a rendszer döglődik közben. Levelet sem tudok küldeni (no recipient specified)sixx-re kattintva, és szavazni sem lehet(Fatal error: Call to undefined method DataObjectListCache::sweepCacheDir() in /var/www/blog.hu/goldmine/take_rating.php on line 33)

Ezek a programozók....

blacky 2006.09.29. 07:48:42

Marhaság. ..And Justice for all-nál nincs jobb album a metallica albumok közt, sőt a világon se van sokkal több, jobb.

Asakura Hao 2006.09.29. 07:50:31

Hey, nekem is ez a kedvenc Metallica lemezem!!!
superfriendlyaviator: bár ellentétben veled én csak 2 'tallica koncerten voltam (88-ban,91-ben), de úgy érzem, hogy tényleg nem bírtak az első 4 lemezhez szinvonalát megközelítő anyagot készíteni a srácok. És mielött a "médiákokat" emlegetnéd, engem maguk a lemezek győztek meg arról, hogy nagyon gáz amit csinálnak.

bogabi 2006.09.29. 08:13:07

Hogy lehet a legjobb Metallica riff a "Master of..."? Mint szám tökéletes, de a legsúlyosabb riff szerintem a "For whom the bell tolls" alaptémája. Ennél egyszerűbb, tömörebb és súlyosabb riffet Hetfield életében nem gyártott.

sr 2006.09.29. 08:17:19

Én alapjában a "lightosabb" zenét bírtam (Queensryche, Helloween), talán ezért nem a Master a kedvencem. Nekem épp a fekete lemez tűnt a legkiforrottabbnak. A Master és Ride tele van jobbnál jobb riffekkel, néhány világbajnok nótával, de több helyen céltalan "tekerjünkhedbandzseljünkmetálosokvagyunk" gitárt/dobot hallok. Azzal egyetértek, hogy a fekete lemez után csak felvillanások voltak.
Amúgy ízlés dolga, mondom, én inkább Queensryche-párti vagyok.

6o6 2006.09.29. 08:18:51

Ha valaki hallani akarja, hogy milyen lett volna a Master tökéletes folytatása (nah, nem mintha a Justice nem lett volna elég jó...) az hallgassa meg a Trivium új lemezét (The Crusade; 2006)

sixx · http://comment.blog.hu 2006.09.29. 08:28:28

sr: fogsz te még itt örülni :)

Borissza 2006.09.29. 08:29:34

Szerintem is a fekete albummal ért véget a Metallica "fénykora" az utána következő albumok tényleg szarok. Amúgy a héten láttam egy műsort, amit Sebastian Bach vezetett a VH1-on, ebben összegyűjtötték a legjobb 40 metál számot, a Metallica a 3-ik lett a Master of Puppets-szel.

EgoKiller 2006.09.29. 08:35:20

sixx!Melyik állomásán voltál az idei "Escape from the studio" turnénak? Nekem Ausztriában sikerült elcsípni és bizony egy az egyben szaratták az egész Master-t beleértve az Orion-t, is bármiféle félbeszakítás nélkül."Sajnos" a Battery sem esett szét ott sem...
heh! Nyílván nem tudhattad eddig,hogy a Metallica videoklip nélkül adott el 6 millió példányt a '86-os Masterből még a Justice megjelnése előtt! Elfogult vagyok annyi szent, de az ezek utáni Justice albumról is csak a One-nak volt klippje,az meg nem annyira nyálas ugye. Aztán beindult a durva pénzcsinálás, hatalmas sztárok lettek lökte őket az MTV, de manapság megint az MTV megkerülésével nyomják. Szerintem belefér a Black és Load ReLoad "dupla" is a munkásságba,pláne hogy most Rick Rubin producerzsenivel fognak dolgozni és komoly tételek várhatóak újra. Kevés olyan zenekart ismerek amelyiknek minden egyes lemezén teljesen más a hangzása, mégis megmarad a sajátos felismerhetetlen íz.
superfriendlyaviator! Kösz a hozzászólást hibátlan mint a Metallica!

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.09.29. 09:03:47

TexasRanger,

nem vonom kétségbe a Metallica háborúellenességét, de szerintem a Master nem arról szól. Szerintem közvetlenül értelmezve drogfüggőségről, kicsit általánosabban meg a függőség, elnyomás, kiszolgáltatottság, önmagunk feladása stb. jelenik meg. A többi háborús dalban elég konkrétan megjelenik a háború (pl.: Soldier boy, made of clay, now an empty shell), ebben meg elég konkrétan nem. A blogod alapján úgy gondolom biztos jobban tudsz angolul, ezért tényleg érdekelne, hogy szerinted miről szól ez a dal, és hogy főleg a tű meg a tükrön darabolt reggeli mi, ha nem drog? De a "Taste me you will see, more is all you need!" is nagyjából egy kívülálló elképzelése a keménydrogokról szerintem, meg az "I'm your source of self destruction." is értelmesebb drogra (piára, dohányra vagy gyógyszerekre) értelmezve, mint a háborúra. Az is igaz persze, hogy a Master refrénje nagyon sok hasonlóságot mutat a már idézett Disposable Heroes refénjével, amiről eszembe se jut feltételezni, hogy inkább drogról, mint háborúról szól. Sz'al ha van ezekre más értelmezésed, írd meg, én sajnos nem tudok elég jól angolul ehhez (de dolgozom az ügyön)!

bennyke 2006.09.29. 09:04:02

Hetfield egy zseni, csak olyan nagyságokhoz lehet hasonlítani, mint Wagner vagy Bartók. Kár hogy alkoholista szegény...

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.09.29. 09:12:05

Miért kár, hogy alkoholista? Mi van, ha ez adja az inspirációt neki? Miért nem tehet azt a kibaszott testével, amit akar? Főleg, ha zseniális közben.

Erdős Pál - egy főleg termékenységéről és teherbírásáról híres magyar matematikus - amfetamint szedett, és amikor egy barátja kérésére egy hónapra felhagyott vele, semmit nem tudott kihozni a matematikából, speed kellett a zsenialitása kihasználásához, Hetfieldnek meg pia.

Metal-lateM 2006.09.29. 09:12:13

Nem hagyom bántani a Metallicát :)))
Na de komolyan. Amikor a S&M-koncert próbái folytak, Michael Kamen azt nyilatkozta többször is, teljes elragadtatással, hogy élete legnagyobb meglepetése volt a Metallica zenéje. Szinte tökéletes klasszikus szerkezetűek a számaik - pont ezért időtállóak, ezért hallgathatja és élvezheti már a sokadik generáció is.
De igaza van a cikk szerzőjének, valóban ez a lemezük a legjobb.
Arról meg, hogy aki nem tudja jobban csinálni, ne is kritizálja, G. B. Shaw egy mondása jutott eszembe: Nem kell tudnom tojást tojni ahhoz, hogy meg tudjam mondani, romlott-e a tojás.
Hajrá, Metallica!!!

Kyy (törölt) 2006.09.29. 09:13:02

Nekem szintén a Master Of Puppets album/szám az egyik kedvencem, de nem értek egyet bizonyos dolgokban a cikk írójával. Úgy vettem észre, hogy a Load megjelenése után legalább annyira divat lett leszarozni a Metallicát, mint hallgatni, pedig szerintem zeneileg a Black és Load album az legjobban megcsinált (talán pont ezzel van a baja a sok ősmetálosnak). Az a vita, hogy az most metál vagy nem, meg nyálas e vagy nem, engem nem érdekel, nem keménység alapján válogatom ki, hogy mit hallgatok meg. A szövegekben viszont én sem keresnék mély filozófiai gondolatokat :)
A pénzcsinálással és napster-es dologgal meg úgy vagyok, hogy nálam inkább az számít milyen zenét csinál az illető.
Én 1999-ben voltam koncerten, hát nem csalódtam. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy elmennék egy mostanira, elég érdekes irányt vettek, nomeg úgy láttam egy koncertfelvételen, hogy a Hetfield is eléggé készen van. A St. Anger albumról nekem is megvan a véleményem, de inkább csak annyit írok: nem tetszik!

üdv. Kyy

Vámi 2006.09.29. 09:20:21

Hát az biztos, hogy a Master of Puppest elképesztően jó és ütős. Ha nem a legjobb. Legjobb bizonyíték erre az, hogy az elmúlt 4-5 lemezről a mostani turnékon alig-alig próbálnak meg nyomni valamit, és zsinórban csak a régebbi albumok dögös nótáit pengetik, mint. pl. erről a korongról valókat is. Szerintem az otthoni MTK-stadion beli koncert óta is minden fellésépes van Battery ;-). Az azonban szerintem vitán felül áll, hogy az elmúlt években iszonyatos módon szétcsúsztak szerencsétlenek. Volt alkalmam meghallgatni pár élőben közvetített németországi koncertjüket idén, de hát a felénél átkapcsoltam máshová: a számok felgyorsításával és a dobolás őrületes széttagolásával (értsd: minden énekelt sor végén lecsapások, kombinációk, amik tökéletesen szétcseszik a zene dinamikáját)nehéz pótolni az igazi lendületet és szívből jövő muzsikálást. Én meg az utolsó 4 albumot meg meg sem tudom különböztetni egymástól, olyanok, mint a ZZTop szösszenetei, fel sem tűnik, mikor volt a számok között szünet. Ugyanaz a hangzás mindig... Borzasztó.

primus 2006.09.29. 09:27:27

Én tavalyelőtt és idén volt Metallica-n. Ez utóbbi gyengébb volt, és csak idén voltam jobb koncerteken, de akkor is ez a két koncert életem két legnagyobb zenei élménye, és rengetegen voltunk így. Meglett férfiek könnyeztek, hogy láthatták, hallhatták ezeket az ISTENEKET. Kibaszott jók, és az egész bagázsból messze James a legnegyobb, ő viszi a bandát, hajtja a többieket, nélküle semmi sem lenne. Aki meg leszarja master utáni munkásságot,az ne írjon a Metallicáról egy sort sem, foglalkozon britneyvel. Ja meg úgy írkál itt a kedves szerző, mintha James inna egyedül az egész rock világában.

Még valami: nevetséges a cikk, a legtöbb 12 éves green day rajongó komolyabbat írt volna...

puchinszki 2006.09.29. 09:41:11

A lekomolyabb valóban a For Whom The Bells Tolls riffje! Egyszerű, zúzós, elfelejthetetlen!
A Master tényleg jó, de nekem a ...Justice a leginkább tetsző a 'tallica munkásságból. Összetettségében, bonyolultságában, kiforrottságában.
De ez a magánvéleményem, és azért jó ez, mert másnak meg tetszhet másik is....

laja 2006.09.29. 09:42:01

Valóban divat leszarozni a loadot, de hát nem zörög a haraszt...mi a haverokkal teljesen ki voltunk bukva, amikor először meghallgattuk. Aztán másnak meg ez jött be, rendben van, de nekünk a dzsidszidzsi-dzsííí (remélem jól írom) és a hihetetlen ritmusváltások jelentették a metallicát. A load lehet egy kiforrott album, de számomra egy tucat palacsintára emlékeztet, mindegyikben más töltelékkel. Egy ötlet, egy szám...kész. Hol van ez pld. a Harvester of Sorrow zúzós lüktetésétől? Azokat a számokat játszva meg lehettt halni a színpadon...

Metal-lateM 2006.09.29. 09:44:27

Primus, na ez az. Teljesen igazad van.
Divat mostanában nagyképűen szakértősködni, mindent fikázni. De vigasztal az a tudat, hogy a fikázóknak már az emléke is régen elenyészett, mikor a fikázott - ez esetben a Metallica - még mindig fényesen ragyog!!!!
Ja, és Hetfieldnek olyan, de olyan hangja van, és úgy, fe úgy tudja használni, hogy a hideg futóedzést tart tőle az ember hátán...
Felőlem ihat, szívhat, amit és amennyit akar.

Low Key Lyesmith 2006.09.29. 09:45:50

Oké, akkor lehet kövezni, nekem speciel nagyon tetszett a Load-ReLoad páros, főleg ez utóbbi, szóval szerintem AZ a Metallica legjobb albuma. Persze a fanatikus Metallica-rajongók ilyenkor mindig nekem támadnak (tapasztalatból mondom), hogy dehát rájddölájtning, meg kilemól, meg pláne másztörof, de nekem egyik sem tetszik túlzottan. A MoP-ról egyedül a Sanitarium meg az Orion tetszik igazán, habár az egésznek megvan az a primér bája, hogy olyan nyers, garázsos a hangzása (gondolom, ezt akarták reprodukálni a St. Angeren is, ami, és itt is lehet kövezni, megint csak tetszik).
Távol álljon tőlem, hogy belefollyak ebbe a vitába, szóval az itt leírtakat nem olyan magasfokú arroganciával írtam le, mint a cikkíró, és nem állítom, hogy pl. a ReLoad a tökéletes Metallica-album, és az előtte lévők csak szar hangolások voltak, mert 1. nem értek a zenéhez, 2. a saját véleményemet nem tévesztem általános értékítéletnek. De gustibus non est disputandum. Még egyszer hangsúlyozom, ez privát vélemény, csak úgy éreztem, muszáj leírnom, hogy szerepeljen egy ilyen vélemény is.

Az az érvelés, hogy "ha nem tetszik, csinálj jobbat", pedig a legelavultabb, legócskább, legprimitívebb gondolat, amit valaha hallottam. Gondolom az itt jelenlévők közül senki sem tud tojást tojni, mégis simán megmondja, melyik a záp.

Köszönöm, leülök magamtól is :)

sixx · http://comment.blog.hu 2006.09.29. 09:50:58

Egokiller: Rock am Ring, dvd-n itt figyel a tévében leadott buli, helyszínen nem lehetett észrevenni, hogy mennyire szétesett és hamis volt a MOP szinte végig. Ha gondolod üljünk le, és nézzük végig együtt, meglátod. Nem szakértősködök, nem divatból fikázok mellesleg, hanem leírom amit gondolok, ennyi. A Load akkor is egy fos, nem tehetek róla. A fekete lemez pedig szántszándékkal lett olyan amilyen: pénzt akartak keresni, tessék szépen megnézni/meghallgatni lemez készítéséről szóló DVD-t, ott pontosan arról beszélnek, hogy elég a szakmai elismerésből, most már lóvé kell. Ezért rühellem pl. a U2-t a Joshua Tree óta, vagy Stinget miután elment kurválkodni az mtv-nek.

harryka 2006.09.29. 10:08:43

Nekem a St.Anger annyira nem ellenszenves, csak szegény debil Lars köcsög hangú dobja ingerli a hallóidegeimet. A számok tele vannak energiával, de inkább amellett tenném le voksomat, hogy maradjanak csak a Hetfield-Ullrich szerzöpárosnál és ne kavarjon bele Kirk a maga virtuális intelligencájával. A szövegeket pedig ne szabadjon senki másnak "költeni" csakis a jó öreg Hetfield bácsinak! :)
Azért az új lemezre Rubin komával igencsak feszülök!

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.09.29. 10:09:05

sixx,

ez most nem baszogatás, puszta kiváncsiság, de persze mondhatod, hogy semmi közöm hozzá. Sz'al te itt szabadon adhatod magad, vagy az Indexnek kurválkodsz? Vagy mindkettő? Ugye vannak kurvák, akik szeretnek baszni.

harryka 2006.09.29. 10:16:27

Egyébként eddig életemben voltam már egy-két-öt Met-koncerten de a legszarabbat Berlinben éltem meg a Waldbühnében, ahol az esti hangzivatar elkerülése érdekében (egy órát késett a zenekar, és kicsúsztak az engedélyezett "hangos"-órából) egyszerüen lecsavarták a hangeröt. Így aztán MOP és társai szoba-hangerösséggel szóltak élöben. Örjöngeni tudtam volna!
Amúgy az albumhoz is hozzászólva: Szerintem a MOP egyértelmüen egyike a legjobb metál lemezeknek, de van még sok más konkurenciája. Pl: Ozzy - No more tears, Guns - Appetite.., Dzsasztisz, Rájddölájtning stb...

Gabin 2006.09.29. 10:22:13

Én a Ride-ot és a Kill-t imádtam, a Master-t viszont (mikor kölcsönkértem egy barátomtól) nagyon egyhangúnak és unalmasnak találtam. Onnan kezdve nem érdekelt a Metallica. Mióta CD-n beszerezhetőek a régi lemezek, az első kettő természetesen megvan, ugyanakkor bár tucatnyi alkalommal volt a kezemben a MoP, soha nem vettem meg végül. A hozzászólásokat olvasva azonban azt hiszem, mégis adok neki egy újabb esélyt. Mellesleg közben eltelt 20 év...

creator 2006.09.29. 10:23:21

a fekete album szerintem is jelentős visszalépés volt, és ezt onnan is tudom mert már akkor első hallásra a metallica lázban rajongói hozzáállással nagyon tetszett mára szinte hallgathatatlanul unalmasá vált, (mégha loptak bele egy kis west side storit is.)
A további termékeik meg exponenciálisan eltértek attól amit számomra és valszeg sokak számára ez a zenekar jelentett.
nálam egyébként még nem eldöntött hogy master vagy justice a kedvenc, de összességében valóban a master tökéletesebb.Ha hozzáhallgatok pár justices számot hát az a tökély. ()

mavo · http://polmavo.blog.hu 2006.09.29. 10:40:10

Én nem vagyok metálrajongó, nekem a Load tetszik, mert csak. Na jó, a Justce for all se szar.

fourumos 2006.09.29. 10:51:38

Egy igazi dilettáns jól megmondom a tutit típusú nagy egojú firkász a cikk írója, amit olyanokkal leplez le többek között, amikor ezeket írja pl. a metallicaról: "ők is beismerik lassan, hogy az elmúlt 16 év prüntyögése után ideje lenne valami fasza kis hasbavágó metált adni a népnekm"

Ez egy igazi hülyeség, mert aki egy kicsit otthon van a témában az tudja, hogy a MOP 20 éves évordulója alkalmából játsszák teljes egészégeb az albumot...

Ráadásul ha nem ment volna messzebbre, csak mondjuk Nickelsdorfba, akkor ott élőben láthatta, de inkább hallhatta volna, hogy Lars még mindig kurva jól dobol és az Oriont úgy tolták el, ahogy az a CD-n szerepel. Vérprofi volt!

És egy igazi szoba rocker aki ilyet képes leírni:

"Ezért kell megvenni a CD-t, és otthon meghallgatni, élőben úgysem üt akkorát."

Sok fogalma van az ilyen embernek az élő koncert varázsáról és hangulatáról. Az ilyen maradjon is otthon, és hallgassa egy bezárt sötét kamrában a lemezeit lekötözve egy széken, miközben vízcseppek hullanak a fejére!! :-DDDDDDDDDD

borzas 2006.09.29. 10:56:48

az Anathema ezerszer végigjátszotta már koncertjein az Oriont. akkor most a kurva anyjukat?

_Azzazzello_ 2006.09.29. 11:02:02

A Master of Puppets c. szám egyértelműen a drogfüggőségről szól, nem a háborúról, ha valaki elolvassa s azöveget, láthatja. Van háborúról szóló szám is, a Disposable Heroes.

Másik meg, hogy pont az orrom előtt nyomták le az Oriont elejétől végéig élőben tökéletesen a Novarock-on, itt meg azt olvasom, hogy sosem sikerült nekik.. erről ennyit.

Harmadik, hogy ki lehet jelentgetni, hogy ez meg ez szar, de ha nyomatékosabban mondod, attól még nem lesz meggyőzőbb a szubjektív véleményed. Szerintem nagyon jó a Load meg a Reload is, a fekete meg pláne.

Mellesleg ez az album megért volna egy kicsit részletesebb bemutatást, neadjisten elemzést, ha már tökéletes lemez, nem? A cikk alig foglalkozik magával a zenével, vannak viszont kijelentgetések, amelyeket már mindenki megrágott vagy százszor.

Homer Jay 2006.09.29. 11:07:13

Sixx,
eddig mindhárom album telitalálat. És abszolút egyetértek. Kíváncsi vagyok a Slayertől és a Kreatortől melyik albumokat választod, ha egyáltalán. Az listámon még tőlük is van egy-egy tökéletes album.
Slayer: Reign in blood
Kreator: Pleasure To Kill

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.09.29. 11:11:56

Én meg arra vagyok kíváncsi, lesz-e magyar.

schleky 2006.09.29. 11:20:38

Régen kizárólag metal-head voltam, mára már sokféle zenét hallgatok (főként jazz, funk stb...), de nekem is abszolút ez AZ igazi Metallica album, máig meg-meg hallgatom (meg a Justice-t) És Trujillo meg inkább maradt volna az Infectious Grooves-ban ha értitek mire gondolok, bár 1 millió dollárnak én is nehezen mondtam volna nemet...

force 2006.09.29. 11:22:30

Szisztok,

Én elég régóta hallgatok tallicát és beleástam magam, de nagyon. A ride a bűn és bűnhődésről szól végig, akár nevezhetjük concept albumnak is, a Master a befolyáslásról, befolyásolhatóságról, szintén concept, míg a justice az igazságszolgáltatásról. A Load és a Reload (együtt készültek a dalok) egy igazi "drogos album" ekkor volt James a legalján. A St. Anger pedig úgy jó ahogy van. Egy igazi kiadom a feszültséget album, nézzétek meg a SKOM DVD-t, minden benne van. Én voltam Nickelsdorfban meg is van a koncert az Orion és a Ktulu pedig a legjobb...

kzy 2006.09.29. 11:35:33

Hello
Mazsola, az hogy latsz hasonlosagot a West Side hoz nem véletlen:) szant szandekkal kerult oda ahol van:)
Tajekozodj eloszor, aztan irj.

Pre 2006.09.29. 11:39:45

Sziasztok!
Én eléggé régen szeretem már a Metallica-t, idestova 20 éve... Szerintem a srácok nagyszerűek és nagyszerű a Masters album is. Volt szerencsém 6 elő koncerten résztvenni külföldön is, nemcsak Magyarországon. Nekem személy szerint a cikk hangvétele nem tetszik. Nem így kellene írni róluk. Egy csapat, egy zenekar életében vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, mivel ők már 25 éve együtt vannak, ez párszor előfordult náluk. De szerintem az mutat valamit, hogy ilyen hosszú ideje együtt vannak és zenélnek. Ők egy állandóságot mutatnak, amelyről példát vehetne mindenki a világon. legutóbb Nickelsdorfban láttam őket a Novarock fesztiválon. A srácok olyan életerőt és energiát tükröztek és adtak ki magukból, amelyet bárki megirígyelhetne... Szóval egy kicsit óvatosabban bánjunk a szavakkal, csak erre kérek mindenkit...

András

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.09.29. 11:40:17

Lehet benne valami, bár a One nekem nem annyira igazságszolgáltatás, de asszem újrahallgatom őket, és odafigyelek erre.

Doki 2006.09.29. 12:00:16

Sziasztok!

Azt hiszem, Csáp Géza telibetalálta az én ízlésemet is. Metallicát a fekete albumig hallgattam - boldog tinédzser koromban - a Load- Reload - stb. nekem már nem jött be (lehet, hogy öregszem?)

Egy biztos: A Masterért anno annyira rajongtam, hogy még saját kezűleg le is fordítottam a számok szövegét!:)

Amúgy meg egye fene, még a Justice-t is elfogadom, aki azt mondja, hogy az a legjobb.

balage 2006.09.29. 12:21:28

Sziasztok!
Az enyémen kívül akár hétmilliárd (?)
igazság is létezhet, kár vitatkozni!!!

Az első három lemez ISTENCSODÁJA volt számunkra, még a Highway To Hell-t sem hallgattuk meg annyiszor. Úgy szólt ahogy semmi más, nekünk szólt,...., aztán sírtunk, hogy meghalt Cliff, jött a Justice és örültünk, hogy van METALLICA... Majd bevonultam katonáékhoz,
(akko emmég kötelező vót teccik tunni...)
persze, hogy tetsztett a Black is. Ami innen jött az azért nem tetszik, mert azt a fajta zenét csinálja más is, jobban is...
Nekem ez a lényeg. Talán nem akkora gáz mintha a SLAYER kiállna egy rapper énekessel meg egy női kórus vokállal... Persze miért ne...csak mondjuk más néven talán.....meg állszakáll, napszemi... :)))

Wolfmother 2006.09.29. 12:25:09

Én is ott voltam Nickeldorfsban, minden szempontból tökéletes koncertet adtak, ezt még az a barátom is beismerte, aki "csak" a Motörhead miatt jött el, és ő is a fitymálók táborába tartozik a Justice után született albumok vonatkozásában. Ott csápolt meg őrjöngött mellettem egész végig.
Pénzcsinálásról: ugyan miért baj, ha valaki jól akar élni, és azzal szeretne pénzt keresni, amiről az élete szól?

renegade 2006.09.29. 12:45:49

nekem 14 éve a kedvenc zenekarom a metallica, és valóban az általam valaha voltlegjobb legjobb lemeznek a master of puppetset tekintettem. de mostani, öreg fejjel már az ...and justice for all-t helyezem az élre. egyszerűen ennél jobb albumot még senki nem csinált. a master is tökéletes majdnem, de hiányzik belőle az az energia, ami például a címadóban, meg a harvester of sorrow-n megvan. és ha jó pörgős számot keresünk, a blackened és a dyers' eve leveri a battery-t, szerintem....
a feketéről annyit, hogy nekem sem tetszik a slágeres hangvétele, de azért mégiscsak ez a legnagyobb példányszámban eladott metál album a világon... és a wherever i may roam-ot nem engedem bántani....

puchinszki 2006.09.29. 13:05:44

Hölgyek! Urak!

Kicsit OFF leszek, látott már vki ilyet férfiben?
www.allposters.com/-sp/Women-s-Metallica-And-Justice-for-All-Posters_i1371400_.htm

Ha igen hol?

bogabi 2006.09.29. 13:36:21

Én nem akadok fenn olyan dolgokon, hogy Load-ReLoad más vonalat képvisel, mint az előző albumok. Sztem az a természetes, ahogy az ember változik (öregszik), úgy változnak a nótái is. Lehet persze, hogy egyik-másik album az egyes embereknek jobban-kevésbé tetszik, de azt mondani bármelyik albumra (függetlenül az előadótól) hogy fos, ez egy kicsit durva. Ha mást nem, akkor a ráfordított energiát kellene elismerni. És itt nem azokról beszélek akik nem irnak zenét, nem írnak szöveget, nem hangszerelik a számokat, hanem csak a hangjukat adják... A lényeg az, hogy Hetfield Isten volt, és az is lesz a szememben, egy istenadta őstehetség, aki rengeteg nagyszerű nótával megajándékozta a világot. A legmélyebben meghajolok ennek az emberenk a zenei tehetsége előtt. Ennyire sokszínű (lásd Battery-Mama said-Turn the page-So what) zenész nem sok van a világon. Én pl. Hetfield hatására kedveltem meg a Country zenét. Remélem, még sokáig köztünk lesz, és alkot még rengeteg jó nótát.

ahab 2006.09.29. 13:50:24

Eye of the beholder a "Justice..." albumról - na szerintem az a legnagyobb Metallica riff! Olyan a szám eleje, mintha az Oriont akarták volna folytatni. Király.

force 2006.09.29. 14:02:02

Kedves bogabi,

A Turn és a So what nem Metallica szerzemény, hanem Bob Seger és Anti-Nowhere League, de abban teljesen igazad van, hogy iszonyatosan meghatározza a szám karakterét Hetfield játéka (isten)....egyszer olvastam valahol, hogy bármit megadott volna Hetfield azért, ha az ő fejéből pattant volna ki az Am I Evil riffje...:-)

Eg 2006.09.29. 14:25:28

ketsegtelen hogy az utolso lemezeik eleg viccesek, azonban a fekete lemezt nem sorolnam ide. odaig volt oke a banda.

persze lehet fanyalogni, hogy a fekete lemez vastag power metal riffjei nyalasak az elozo lemezek trash-klisseihez kepest, ugyanakkor nem szabad elfelejteni: a fekete lemez stilusteremto, csupa nagy betuvel. a fekete lemez hatasara es sikerei utan minden akkori banda lelassult, s sokkal jobb, erettebb lemezt csinalt. az osszes bay area banda jobb lett, a megadeth nyilvanvaloan felvette a metallica iranyt, a testament ritualje fantasztikus, meg az overkill is ki tudott adni egy erteleheto lemezt. 90 es 94 kozott fantasztikus lemezek szulettek, amiken mind erezni a fekete album hatasat. s valoban ezek a lemezek elvezhetobbek. de hivhatjuk nyalasabbnak is oket.

force 2006.09.29. 14:29:37

És akkor a CoC-ről még nem is beszéltünk....:-))

mazsola 2006.09.29. 14:34:16

Toymao, de. :o)

Zsolt, köszi az infot, ezt nem is tudtam. Akkor magamtól is ügyes vagyok, és rájövök dolgokra. :o))

Eg 2006.09.29. 15:31:24

szoval lesz operation mindcrime istenites. szuper!

Gennyzsák Sam 2006.09.29. 15:47:41

Bár offtopic, de itt szeretném feljelenteni a Pearl Jam: Ten c. albumát. Lehetne?
Erős nyakat!

renegade 2006.09.29. 16:48:18

hello force,
ja ezt en is hallottam, marmint az am i evil-os dolgot. egyebkent a turn the page segertol is jo, de a metallica fele verzio galaxisokkal jobb.

bogabi 2006.09.29. 20:23:22

Hi force,

Én is tudom, hogy a két említett nóta nem Hetfield szerzemény, de pont azért írtam ide, mert azon kevesek közé tartoznak, ahol a feldolgozás sokkal jobb, mint az eredeti, és ez Jamesnek köszönhető.

CoC:
Sajnos nem ismerik elegen, pedig nagyon jó banda (Break the Circle nagyon ütött a színpadon anno, pedig szinte senki sem ismerte), de mondhatnám még ugyanezt a Prog-ról (Snap your finger... milyen jó volt ezt játszani, amikor még zenéltem), Sacred Reich-ről (úr isten mekkora nóta a The American Way...), és még nagyon sok bandáról.

timewriter 2006.09.29. 21:06:55

jómagam jócskán eltávolodtam már az efféle zúzós zenéktől,de:suhanckorom egyik legmeghatározóbb zenei élménye volt ez az album.respect.

zolkó 2006.09.30. 11:00:04

19 éve hallottam a Mastert először,de nem bírtam megunni a mai napig sem.Kirk szólóitól minden alkalommal libabőrös leszek(Főleg a Sanitarium és a Disposable Heroes daloknál).MÁS:Metallica mint divatzenekar?HA-HA-HA!Könyörgöm hát tehetnek ők arról hogy úgymond "DIVATOSAK" lettek?Nem hinném hogy könyörögtek volna bárkinek is hogy:Lécci toljátok már a szekerünket,hogy kaszáljunk sok-sok pénzt!Ez sokkal inkább a menedzserek és az MTV+ a rádiók "bűne".A 93-as MTK pályás bulin az Oriont szántszándékkal tolták addig ameddig,mert egyrészt nem volt a turnéprogramban,másrészt Jason kezdte el a szólója alatt játszani a dal közepétől,a többiek csak beszálltak,és én úgy vettem észre hogy még ők is meglepődtek hogy Jason pont az Oriont nyomja.Megint más:Valaki azt írta hogy az első 4 album csupa "Thrash klisé".Bocs,de ezeket a kliséket éppen ők találták ki.Szóval szerintem jogosan használták ezeket a "klisé"-ket,nem?Hirtelen ennyi,de tudnék még írni sok "Okos"-ságot.

talicska 2006.09.30. 22:25:12

Bábok Mestere

Vége a szórakozásnak, szétmorzsolódik
Az önpusztításod forrása vagyok
Félelemtől lüktető erek, leszívó legsötétebb világos
Vezetek a halálba tartó utadon
Kóstolj meg, meglátod
Csak még többet szeretnél
Arra szántad magad
Hogy megőljelek

Gyorsabban kúszva jöjj
Engedelmeskedj a mesterednek
Gyorsabban ég az életed
Engedelmeskedj a mesterednek
a mesterednek

Bábok mestere, dróton rángatlak
Kifacsarom az agyadat és összezúzom az álmaidat
Megvakítalak, nem látsz semmit
Csak szólíts, én meghallom,ha sikítasz
Mester
Mester
Csak szólíts, én meghallom,ha sikítasz
Mester
Mester

Tűvel hímzed az utat, sose árulsz el
Megvilágosodik ez a halálos élet
Megkaparít a fájdalom, a rituális szenvedés
Szeleteld a reggelidet egy tükrön
Kóstolj meg, meglátod
Csak még többet szeretnél
Arra szántad magad
Hogy megőljelek

Gyorsabban kúszva jöjj
Engedelmeskedj a mesterednek
Gyorsabban ég az életed
Engedelmeskedj a mesterednek
a mesterednek

Bábok mestere, dróton rángatlak
Kifacsarom az agyadat és összezúzom az álmaidat
Megvakítalak, nem látsz semmit
Csak szólíts, én meghallom,ha sikítasz
Mester
Mester
Csak szólíts, én meghallom,ha sikítasz
Mester
Mester

Mester, master, hol vannak az álmok amiket kergettem?
Mester, master, csak hazugságokat igértél
Nevetés, nevetés, csak nevetést látok és hallok
Nevetés, nevetés, nevetsz a kiáltásomon

A pokol megéri mindezt, ott megtalálhatod
Csak egy értelmetlen rím
Végtelen útvesztő, sodródsz, napjaid meg vannak számlálva
Az életed már időszerűtlen
Elfoglallak
Segítek meghalni
Keresztülgázolok rajtad
Most már téged is urallak

Gyorsabban kúszva jöjj
Engedelmeskedj a mesterednek
Gyorsabban ég az életed
Engedelmeskedj a mesterednek
a mesterednek

Bábok mestere, dróton rángatlak
Kifacsarom az agyadat és összezúzom az álmaidat
Megvakítalak, nem látsz semmit
Csak szólíts, én meghallom,ha sikítasz
Mester
Mester
Csak szólíts, én meghallom,ha sikítasz
Mester
Mester

sixx · http://comment.blog.hu 2006.10.01. 15:35:03

Nu, így egyben akkor, egyszer és nem többet: 1, az index megbízásából kurválkodom szabadon, arról írok, amiről akarok, senki nem szól bele. 2. James eccer azt mondta, hogy a Master egy anti-war lemez, a címadó nóta mondjuk kurvára nem az, ezt valóban elbasztam. 3. már a St.A. turnén sem sikerültek a régebbi nóták úgy ahogy szerették/szerettük volna, ez van, meg kell hallgatni. 4. szeretem a Metallicát, mindig is szeretni fogom, de csak a fekete lemezig - és ez az én véleményem. Másoké meg az, hogy egy fasz vagyok, oké, ez benne van a pakliban. 5. ismételten javaslom mindenkinek a Rock Am Ring buli megtekintését hideg, józan fejjel, nem a hatodik sorban nyomulásra visszaemlékezve. A cucc innen szedhető: www.torrentspy.com/download.asp?id=782355

Sz.Cs. · http://garat.freeblog.hu/ 2006.10.01. 19:15:35

Ha metál-vonalon folytatod a tökéletes albumok sorozatot, akkor egy javaslat: Megadeth - Countdown to Extinction.
(A címadó dal amúgy is az egyik all-time legjobb metál-szám.)

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.10.01. 19:38:04

Bammeg, ez az a fordítás, ami anno fénymásolt kiskönyvként terjedt? (Meg gondolom volt egy pénzes eredeti is.) Ez annyira fájdalmasan szar. Bábok mestere?! A kokszot meg szeletelik a tükrön, mi?! Dilettantizmus rlz.

themanmachine 2006.10.02. 17:48:56

gondolom sokan (ős metálosok) legszivesebben megtaposnának ezután, de szerintem (mint mindenevő, aki az összes albumukat szeretem csak másképp) a "fekete" óta kb 50-el emelkedett az albumjaik IQ-ja különösen a reloadra igaz ez. összességében viszont a justice sztem minden idők egyik legjobb lemeze (nemcsak metál)

ForceFeedback 2006.10.02. 21:02:53

Hát a Master a Metallica csúcsa az tuti. Miután Cliff elment nem is sikerült nekik összehozni még hasonlót sem.

TexasRanger · http://www.cadillacdesert.blogspot.com 2006.10.02. 23:54:38

padlizsan - tokeletesen egyetertek, a cimado nota inkabb drogos tortenet, az elvonorol is van par szam itt-ott (nem veletlenul, ugye...), a lenyeg, hogy emellett a haborus kerdeskor valamint az allamhatalom visszassagai a leginkabb jellemzoek itt es persze a Justice-on is (ahol ugye az igazssagszolgaltatas is gorcso ala kerul, de tovabbra is megy a haborus vonal: a One pl az egyik legegyertelmubb haboruspusztitasos nota, ha jol emlekszem egy novella (v. rovidfilm?) alapjan irodott). A Disposable Heroes nekem is mindig eszembe jut.
Gennyzsak Sam - igen!!! Pearl Jam: Ten kotelezo
--
hogy az izles-kerdeskorhoz is hozzaszoljak: nekem semmi bajom a feketevel, jo notak vannak rajta, a west side story-s utalas is bejott annak idejen, de a Ride-Master-Justice harmas nalam a nyero. A Load/Reloadrol csak par dal jott be igazan (A Turn the Page feldolgozas pl szerintem nagyon jol sikerult, azt barmikor meghallgatom), a St Angert meg egyszeruen nem birom elviselni, amolyan "probalunk visszaterni a gyokereinkhez de nem megy mert mar reg tulleptunk rajtuk" jellegure sikerult a dolog.

Low Key Lyesmith 2006.10.03. 08:50:46

A One a Dalton Trumbo-féle "Johnny Got His Gun" c. regény alapján íródott, a filmből vannak a részletek a klipben.
Egyébként a Turn the Page cover a Garage Days-en van.

gabo07 2006.10.03. 15:13:16

Hello Mindenkinek!

Igazából nem nagyon szólok, hozzá semmihez,de mivel a kedvenc zenekarom ezért írok pár sort. Szerintem is divat fikázni azokat a zenekarokat aki befutottak. Tény vannak olyan lemezeik amelyek nem túl jók, vagyis nem ehhez szoktunk, hogy nem minden szám üt egy lemezen. Szerintem is sokkal húzósabbak a black album előttiek. De azzal a véleménnyel egyáltalán nem értek egyet, hogy a metallica csak ne filozofáljon. Aki nem csak hallgatja a zenét, henem veszi a fáradságot és figyel a szövegre érdekes témákat hallhat. A master of puppets szám szerintem nem háború hanem drog ellenes. Üdv mindenkinek.

Veridicus76 2015.03.06. 00:29:08

Teljesen egyetértek, a Master a csúcs, a fekete lemeztől kezdve kommersz szar. A ustice-t visszalépésnek azért nem mondanám, majdnem hibátlan, pont a hangzás rontja el, nincs alja, alulkeverték Jasont.
süti beállítások módosítása