Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Milyen egy digikönyv?

2006.09.27. 10:52 TonyCaviar

A papíralapú könyvkiadás egén évek óta gyülekező felhő az elektronikus könyvkiadás, aminek elméletileg ezeregy előnye van a tradicionálissal szemben. Olcsóbb, naprakészebb, környezetkímélőbb stb. A valóságban azonban még mindig nem igazán tudjuk, milyen is egy digikönyv. Hát most találtunk egyet – így néz ki - a nagy kiadók vezetői talán mégsem fogják tövig rágni a körmüket félelmükben, és az Alexandra sem zárja be a könyvesházait.

A digikonyv.hu az irodalmi rádióhoz hasonlóan azoknak akar megjelenési lehetőséget biztosítani, akik valamiért kiszorultak a könyvkiadók meghatározta hivatalos szerzői körből, de azért írnak, és legalábbis valaki szerint jót. 8800 forintért bárki elkészíttetheti a saját digikönyvét, és még a megjelenésbe is beleszólhat. Választhat a hagyományos könyvszerű megjelenés és a papirusztekercs között, illetve dekorcsíkokat is választhat a margóra, meg azt is megmondhatja, hogy gyémánt- vagy réz lapozógombokkal szeretné még egyedibbé tenni csak interneten olvasható könyvét. A digikönyv amúgy a Napvilág Íróklub szolgáltatása, ami régóta amatőr írások netes megjelentetésére épült.

Figyelemre méltó, hogy talán pont azért, mert az eljárás olcsóbb, és a grafikusnak sokkal nagyobb lehetőségei vannak a digikönyv elkészítése, tördelése során, a végeredmény milyen ronda. Ha egy nyomdába tartó könyvet kellett volna megtervezni, ezt az embert nyilván távol tartották volna a szerkesztőprogramtól, egy digikönyv azonban nem kerül semmibe, és tessék: nem is ér semmit.

5 komment

Címkék: könyv net

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MuzX 2006.09.27. 15:00:17

Hát nem tudom, ha valaki netes könyvet akar csinálni, szerkessze meg Wordben, mentsen belőle HTML oldalt, és nyomja fel egy ingyenes tárhelyre, valószínűleg jobb lesz a minőség és még ingyen is van.
Borzalmasan gagyi, amatőr kivitelezés.
Szerintem pimaszság ennyi pénzt elkérni (sőt, egyáltalán pénzt kéri) ilyen vacakért.

Merras · http://miyazakijun.hu 2006.09.28. 20:54:29

Jesszus.

Csak nekem jut eszembe hirtelen a Foucault ingából a kiadó (nem ugrik be a neve), amelyik abból élt, hogy a szerzőivel vásároltatta fel a kiadott "műveket"?

Mert ez így első blikkre ugyanennek a netes, fixáras változata - fizess azért, hogy egy gagy html-t gyártsunk a cuccodból.

A számítógépen olvasható könyvekkel egyébiránt csak egyetlen egy probléma van: számítógépen kell olvasni - nomármost, 300-400 oldalt meg olvasson az monitoron, akinek 7 anyja van, és abból 3 egy utcában lakik.

sockpuppet (törölt) 2006.09.29. 11:42:09

Szerintem meg ilyen, csak olcsóban
süti beállítások módosítása