Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Végre szexualizálják Nelly Furtadót

2006.09.18. 16:34 vd

Nelly Furtado új albuma annyira laza, hogy szólhatna bármikor. Lehet közben fodrásznál hajat mosatni, közértben lejárt tejet venni, vagy a pláza parkolóházából kikanyarodni. A „Loose" szó jelentheti, hogy valaki elszabadult, tehát félnünk kell, illetve nőre vonatkoztatva, hogy könnyűvérű, tehát örülhetünk mégis. Így a cím arra utalhat, hogy a kezdetben aranyos indiánlánynak öltözött Nellyt próbálnák végre megfelelően szexualizálni, hogy ne csak a jófej deszkások szeressék, hanem a komolyabb ízlésű jólöltözöttek is.

Van a számok között r'n'b keménykedés, mindenki featuring mindenki, furcsa brazilos világzene, néhány öntudatos ballada, és még 80-as évekbeli pop is. Néhány lassabb szám annyira andalító és lehalkulós, hogy már hallgatás közben nem emlékszem a dallamára, a számok között pedig Nelly és Timbaland beszélget a stúdióban, hogy a következő szám milyen király lesz.

Az első szám mindjárt egy komoly darab az önbizalom fontosságáról. Nem számít, hogy mások mit gondolnak rólad, légy önmagad. Ezek a sorok nem várt erőt adnak, hogy végre szembenézzek önmagammal, és elképzelem az életemet Nelly világában. Mielőtt a szám véget ér, látom magam, ahogy egy V-nyakú pólóban lenézek egy forgalmas pláza éttermébe. Bent a bárpultnál a „Maneater" – férfizabáló – elektrójára egy jólszituált, harminchét éves nővel rázom: már a bejáratnál megtetszettünk egymásnak, nem zavarja, hogy fiatalabb vagyok. A következő számnál vadul szeretkezünk a kicsi, de jól berendezett belvárosi lakásának süppedős padlószőnyegén, majd a „Showtime" visszafogott dallamaira merengve elszívunk egy mentolos cigit. A portugálul kiabálós „No Hay Igual" közben összeveszünk, mert ő cikinek tart egy fiatalabb pasit a barátai előtt, én meg megsértődök, hogy csak a testem miatt kellek. Végül az egész valahogy folytatódik tovább még az album végéig, pedig mindketten érezzük, hogy már nincs értelme.

6 komment

Címkék: zene pop portugál kanadai

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Agglegény 2006.09.18. 19:27:07

Sziasztok!


Szerintem NF hibát követett el a stílusváltással, ötletes alternatívként még talán lett volna keresnivalója, de így, hogy beállt századik szerelmes csinibabának, el fog tűnni! Bár a női szépség ízlés dolga is, de az, hogy valaki nem csúnya (kövér, lófogú, bőrproblémás), még nem jelenti azt, hogy bombanő az illető! Márpedig ő nem csúnya, de nincs olyan külseje, hogy abból éljen meg a szórakoztatóiparban!

Az igazsághoz tartozik, hogy én csak NF klipjeit ismerem, és ezek alapján írtam véleményt!


Aggl.

Amidala 2006.09.18. 22:11:23

engem is felettebb meglepett a stilusvaltas. minap elcsiptem egy videoklipjet csatornavaltogatas kozben, haat, alig lepodtem meg. a foci Eb-dal jobban allt neki.
egyebkent szep lany.

music 2006.09.19. 00:45:09

a lemez jó.
az első szám kifejezetten zseniális.
nelly szép.

str 2006.09.19. 08:21:45

elég messzire pozicionálták tőlem Nelly nénit az átszabása alatt..
vagy másképp, seggrázós picsa lett. én személy szerint sajnálom.

prefi 2006.09.19. 09:10:26

Szerintem még így is király a Nelly lány. Talán régen jobb volt, de ez az album is egyértelműen alátámasztja, hogy hihetetlenül tehetséges, hiszen ezeket a dalokat és szövegeket nem kilóra vette a producere, hanem mind Nelly kezemunkáját dícséri.

FelixJager 2008.03.18. 01:57:35

Tom hogy nem illik 2 évre rá okoskodni, de ez az album azé eléggé sikeres lett a remek kritika ellenére
süti beállítások módosítása