Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Gazdag műbőr cucc

2006.09.13. 19:19 TonyCaviar

A Boozoo Bajou eddigi tevékenységét hunyorogva hallgatva arra a következtetésre jutottam, hogy a Juke Joint II egy tökéletes lemez lesz, olyan mint a Leftfield 95-ös Leftismje, vagy a Kruderéktől a K&D Sessions, vagy teszem azt Moby 99-es Play-je. Hogy olyan lesz, amihez már nem lesz mit hozzátenni, egyszerre egyéni és általános, érett és kiforrott. Az az igazság, hogy tévedtem, pedig ezt olyan szépen elgondoltam. A BB második remixlemeze a Juke Joint II elsőre viszonylag sokrétű, széttartó hangzású, és ahelyett, hogy összegezné az eddigi Boozoo Bajou erényeket, inkább új irányokba kacsintgat.

Az erősen déli-blúzos ihletettségű lemezük, a nemrégiben kijött Dust My Broom persze felkészít erre valamennyire. A Juke Joint egyébként afféle züllött blueskocsmát jelent, amit csak fekák látogatnak, és egész nap isznak, csettegetnek, trombitálnak és tépik a gitárt. Itt is megvan a blúzos zsibbadás, és a tipikus Boozoo-s lüktetéssel sincs gond. A pszichedelikus erő azonban mintha hiányozna. Boozooék kényelmesen utazgatnak zeneileg a Mississippitől Finnországon át Etiópiáig. Közben talán kicsit túl sokat mosolyognak, és vidáman elkavargatnak a fekete soul mézes-mázos közhelyeiben, amitől nekem konkrétan borsódzik a hátam, és noha vannak rajta izgalmas pillanatok, az összhangzás javíthatatlanul easy-listeninges, matt-fényű, gazdag műbőr cucc. Nem találom a helyem benne.

Boozoo Bajou: Juke Joint II
K7/Neon Music

1 komment

Címkék: zene német

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

music 2006.09.29. 09:06:34

moby play?miket beszélsz?
süti beállítások módosítása