Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Jürgen levizelte a pártkönyvét

2006.08.31. 12:29 Büntető Béláné

Ezek a fiatalok olyanokat énekelnek, hogy "Lement Jürgen a diszkóba, belenézett a stroboszkópba. Elővette nagy pöcsét, levizelte pártkönyvét". Ez alapján még jó fejek is lehetnének, de nem azok, hanem művészkedős jampecek, megismerem az ilyet. Ezt a típust egy tizenkét évvel ezelőtti kellemetlen élményem óta utálom, a Zserbóban történt, de nyilván nem kötöm az orrukra. Az ilyen visongató szaxofont is utálom egyébként, mert hasogat tőle a fejem.

Hallgassa meg őket!

 


Ha megnézik a képet, láthatják, milyen bátortalanul pöngetik a gitárt a gyerekek, az énekes széken ül, pláne kalapja van, hát hol itt a punk, kérem, nem kifogás, hogy a dzsesszt is belekeverik. Méghogy dzsessz, méghogy! Ez inkább valami alter, ha senki sem mondja ki, hát majd én kimondom. Hármas, mert megsajnáltam őket.

(A kérdésekre Gengszter válaszolt)

Mikor/hol alakultatok és miért?

idéznék egy korábbi interjúból:
Víziló Pityu: Másodikosok voltunk.
Gengszter: A mi gólyatáborunkon... (Ez egy olyan kérdés, melyre kapásból senki sem tudja a pontos választ, de koncert ide, házasság oda, meglesz...)
Víziló Pityu: Móron alakultunk.
Jézus: Ott már felléptünk, bocs.
Víziló Pityu: Hoppá!
Víziló Pityu: Volt egy olyan koncert, amikor nem volt dobos. De beült egy szőke lány a dobos helyére, és wc pumpával ütötte a dobot. Azért messze volt a hatástól, de Krisztián, aki jó pár óráig egy nagy bassz láda mellett ült, valahogy eltűnt. Ez hol is volt? Kenesén! Ez szeptemberben volt. Na! Azon a nyáron alakultunk.
Gengszter: Ez nyolc éve volt. Azért emlékszem rá, mert azóta járok egyetemre.
Víziló Pityu: Nyolc! Így van, mert nővéremék is nyolc éve házasodtak. Július közepén. (Az esküvőn, mint másodzenekar voltak jelen. Upsz!)
(Tehát 1995)

Hogyan definiálnátok a zenéteket egy mondatban?

JazzPunk

És egy jelzős szerkezettel?

kiváló JazzPunk

Kivel lépnétek fel a legszívesebben?

BadaDadával újra.

És a legkevésbé?

A Sújtóléggel.

Mi volt a legszebb élmény, amit a színpadtól kaptatok?

Volt már, hogy megtapsoltak.

Mit jelent a nevetek?

Ismét az előbbi interjút idézném:
Víziló Pityu: Ó! Hát ennek nagyon tudományos alapja van.
Gengszter: Én sem tudom – vág közbe Gengszter
MM.: Van valami köze a német Erich Honekkerhez?
Jézus: Igen. A kelet-német Erich Honeckerről kapta a zenekar a nevét, mert Lőrincke nagyon rajong a történelemért. (Olyannyira, hogy halmozza az NDK-s relikviákat.)
Víziló Pityu: Neki van egy kelet-német zászlója, aminek a közepe egyben a Honek-ker embléma lett. Jézus: A Honek-kert tudod miért írjuk úgy? (Kérdés Víziló Pityu-nak.) Mert annak idején nagyon sok nagyker volt. Nem tudtad? (Röhögés.)
Gengszter: Sejtettem!

Hajlandók vagytok koncert utáni szexre? Egymással vagy a rajongókkal?

Erre csak a magam nevében válaszolhatok. Én hajlandó vagyok. A csajommal :-)

Igaz-e, hogy az új számaitok dallamosabbak, ugyanakkor keményebbek lesznek?

Ezt még mi sem tudjuk. Azt se, hogy lesznek-e új számaink. Az eddigiek tökéletesek, nem biztos, hogy felül tudjuk őket múlni.

Butykos, vízipipa, kémcső vagy Biblia?

Vombat.

John vagy Mick?

Johnny. Rotten.

Meg akarjátok-e változtatni zenétekkel a világot?

Persze. Szebbé, jobbá akarjuk tenni. És azt akarjuk, hogy az emberek szeressék egymást. Meg minket. És ez tárgyiasuljon hivatalos fizetőeszközökben.

31 komment

Címkék: zene demóverseny

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2006.08.31. 12:38:01

Tényleg csak a "sajnálat" tarthatja 1 napig őket felszinen, na de hadd élvezzék ők is.
Énekescsere erősen javallott!

júnómeen 2006.08.31. 13:19:04

Korunk minden egyéb szellemi vívmánya mellett kétségtelenül a zene volt az, amely döntő és egyoldalú befolyást gyakorolt művészi tartásunk túlhangsúlyozott kifelé fordulására. A zene ragadott ki bennünket abba a térbe, ahol mindentől eloldva lebeghetünk. Ehhez képest a Honek-ker, expanzívnak éppen nem mondható dinamikájával, éppen csak megpöcköli statikus érzésvilágunkat. És ezzel nagyrészt el is jutottunk a gyökereihez. Mert a zene valóban, mint Fákmeen barátom mondta egyszer néhány spangli után, az egyformán működő egyenfutó. Egyértelműen és egy irányban mozog előre, vagy (mint most is) körbe-körbe, miközben csupán mennyiségileg képes a mozgás fokozására. A „zenei forma” ez esetben azonban semmi egyéb, mint megmerevedett dinamika, amely szemlátomást csak azt lesi, mikor zuhanhat értelmetlenül egy meghatározott irányba, beleragadva az ott iszaposodó semmibe. Mindenesetre eddig még semmi sem kényszerített engem ennyire az egyoldalú kifelé fordulásba , mint a Honek-ker ezen egypólusú dinamikája (na jó, talán még Timur), és egyáltalán nincs mit csodálkozni azon, ha egyesek „zenei formáról” kezdenek most beszélni, mintha ez a zene olyan forma lenne, mint a művészet. „A barátnőmnek van formája” (Fákmeen), ez a zene azonban – mint kaligrafikusan azért leírható egység – csak egy levezetett, anorganikus formával rendelkezik, amelynek semmi köze a művészethez. Korlátlan expanziós erejével a zene elméletileg képes teret képezni, de a Lement Jürgen… dinamikájából hiányzik a pólushoz az ellenpólus. Önmagában nincs téralakító ereje. A Honek-ker játéka ez esetben ellenfél nélkül zajlik, amely pedig az organikus élet lényegét jelenti, és amely nélkül nem létezik művészet. A „zenei forma” fikciója általában betölti feladatát, de önmagában bármilyen létfontosságú is ez a fikció, éppolyan életveszélyessé válik, ha feledtetni akarja, hogy csak fikció: ha tehát, mint esetünkben, szétfoszlik annak tudata, miszerint a „zenei forma” csak eszköz annak a célnak az eléréséhez, hogy a zene örökösen egyirányú formavilágának kényszerítő dinamikája ne vonjon bennünket örökösen egyforma körforgásának bűvkörébe, akkor a fikció öncéllá válik, a „zenei forma” pedig a forma pótlékává, ami végül eltorzítja és megfordítja a művészet és a zene kapcsolatát.
Jürgen levizelte a köpenyét - na és? Sztavrogin pedig elkérte a sajátját. Mert unatkozott.

tobo 2006.08.31. 13:35:30

zeneileg jó, szövegének nem tetszett. 3.

dejavubazz 2006.08.31. 13:52:10

Haho,

FireFox (1.5.0.6) alatt nem jelenik meg a lejatszo. (Opera, IE okes)

mr boyler 2006.08.31. 14:24:28

nem olyan rossz ez, mint amilyennek hallatszik.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2006.08.31. 14:28:35

dejavubazz. megkérdezhetem, hogy miért használsz egyszerre hármat?

egyébként a dal kifejezetten kellemes.

dejavubazz 2006.08.31. 14:41:20

Udv Madafaka,

szo sem volt arrol, hogy harom bongeszot hasznalnek egyszerre, de nemi tartalek - lasd: esetemben - mindig jol johet. :)
Pusztan azert jeleztem azt amit, hogy az illetekes - ha ugy gondolja - orvosolhassa a problemat.

A sracoknak pedig az Icsaert (remelem Pikk Dama is!) plusz pont.

szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2006.08.31. 14:47:54

A zene része kifejezetten kellemes. Lehetne. Háttérzenének. Merthogy közhelyes és unalmas. Az énekes annyira mű, hogy még azt is csak játsza, hogy nem tud énekelni, de ez legalább smakkol az erőltetetten idióta szöveggel.
Csak azt nem értem, hogy miféle kényszer viszi rá az itt nyilatkozókat a jazz és punk szavak emlegetésére?

Bereczki Zoltán · http://miskolcblog.blogspot.hu/ 2006.08.31. 15:04:29

Az örök egyet fizet-kettőt kap Unicum hazája :-)

padlizsan · http://padlizsan.blogol.hu 2006.08.31. 15:22:36

Szerintem erre a zenere tok jol lehet pialni, aztan egyre batrabban tancolni, kesobb a pocsos-pinas reszeket uvoltozni, majd masnap keresni valami jo helyet az emelkedett hangulatban megvasarolt democedenek.

Fehérzaj generátor 2006.08.31. 16:06:03

Engem kicsit Quimbyre emlékeztet, talán a szaxik miatt...az énekes meg ilyen hanggal jobban passzolna inkább egy death-metál csapatba...

kanbatu 2006.08.31. 16:28:42

Az igazi kérdés az, hogy mi történt a zserbóban.

énésén 2006.08.31. 18:04:50

hát hogy ez mekkora egy fos! műjófej a javából, mindentvágómegmondó boldog hülyegyerek életlátása az odamondósnak hitt komoly társadalmi problémákat egyetemista rózsaszín ködében megjelenítő faszság, a mindentelmondó gimnáziumi zenekar szintű sablonos szar zenével. persze ők azt hitték, hogy majd robbantanak, mint a kistehén vagy belga, de ez sajnos szánalmas. egyértelmű és hatalmas egyes. (kilóg a naplóból...)

ph34rb0t 2006.08.31. 18:32:27

énésén: latszik hogy nem ismered a zenekart kulonben nem irnal ilyen hulyeseget roluk :D
valojaban nem akarnak meg-, oda-, elmondani semmit, tarsadalmi problemat meg nem tudom hol talaltal a szamaikban. Raadasul oregebbek mint a kistehen es belga, mellesleg nem akarnak robbantani, legalabbis multkor meg nem. Csak szorakozni.

Hix 2006.08.31. 19:24:36

Ez nem nagyon jó...
Primkó szöveg. Nagyon alap zene. Ez van srácok...

Hix 2006.08.31. 19:25:41

Ja és én sem nagyon értem, hogy miként kerülhetett képbe a jazz a zenekar kapcsán...
Na mindegy.

énésén 2006.08.31. 19:29:25

valóban nem ismerem a zenekart, de ez a keletnémet (jürgen) a magyar diszkóban problémakörre akar utalni talán... a kistehénnél meg nem hiszem, hogy öregebbek, igaz, hogy az andersen nem "mulatós" volt, de kollár laci már rocklegenda. és a belga sem tavaly kezdte, de nem is az a lényeg, mikor kezdte, hanem hogy a neten lettek ismertté. na ez a honek-kernek nem fog összejönni :)) ráadásul a szórakozásuk nem mentes az önimádástól, maradjanak meg maguknak, és ne kivánkozzanak a nyilvánosság elé, mert harmatgyenge ami ezen a felvételen hallható.

ph34rb0t 2006.08.31. 19:48:01

tul sok mindent magyarazol be te ebbe a zenebe. tedd alacsonyra a mercet!
azt en pont tudom, hogy a jurgenes szam hogy szuletett. Alltak a bufeben es kertek minden arrajarotol egy-egy szot, amikbol mondatot fuztek. Ha igaz a legenda.
ja, felreertettel: kistehen zenekarnal oregebb a honek-ker zenekar.
honek-ker szeretheto, ha betartod a tanacsot, hogy ne vedd komolyan. ok sem veszik magukat, azert is ilyenek, es nem jobbak :)

hunyó bá 2006.09.01. 09:30:51

Ha vicceskedni akarnak, gyakoroljanak kevesebbet (évi egy-két alkalom bőségesen elég, azt is koncert formájában, plö: túlvilág)és igyanak többet, ha meg nem akarnak vicceskedni, akkor meg ne tegyék. Az énekescserével egyetértek. Részemről ketteske.

Szent Paraszolvencia 2006.09.01. 16:16:17

Nagyon király zenekar. Aki meg nem ért 1-et, arra rászabadítom a 3 méter magas és 130 kilós frontembert, oszt RIP :-)

68nyara 2006.09.03. 19:10:49

Az énekes tényleg...khm...a zene technikailag stimm, de semmi több. Kicsit talán Quimby-s. Mindenesetre a szöveggel mintha kicsit elkéstek volna, cirka 16 évet.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2006.09.03. 20:16:30

viszont ennélfogva nem lehet belekeverni semmilyen politikai vonalat mer azér lássuk be.. a mai időkben északi szomszédunkra rosszat mondani... hümmhümm...

h0sszu 2006.09.05. 01:48:20

káromkodás meg böfögés nélkül nem megy a lazaság, vagy mivan? a zene nem rossz, de vmi mondanivaló is társulhatott volna mellé.

Zaphod Beeblebrox 2006.09.05. 11:18:07

Szerintem úgy borzalmas, ahogy van. Mind a zene, mind a szöveg, mind az énekes hangja, mind a zenészek teljesítménye.

h0sszu 2006.09.05. 11:52:17

Sz.P., nem azé, de 3 méter magas ürgéhez 130 kiló... meglegyintem oszt neki lösz RIP :) szal ezt elbaxtad :D

1debrecenihonekkerrajongó 2006.09.07. 11:32:33

véleményem szerint sokan nem értenek a zenéhez, köztük azok is, akik mélységesen lehúzzák a honek-ker művészi tevékenységét.nem kell mindenben a profizmust keresni, főleg, ha az alkotóknak nem is ez a céljuk. mert valószínüleg nem az.inkább az effajta életérzést ajánlanám minden kedves sznob "zeneértő" figyelmébe. van sok profi magyar zenekar, fikázzák azt, azon legalább van mit. de a honek-keren nincs, mert egyszerűen -bár mint tudjuk, mi, földi halandók nem alkothatunk ilyet, de azért megkockáztatom, hogy: TÖKÉLETES! üdv

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2006.09.12. 17:26:01

Mire való a net? Erre a kérdésre a Honek-kerből sajnálatos módon senkisem tudja a választ. Elküldik a zenéjüket a Csáp Gézának és itt már meg is áll a tudomány.

Holott:

2006. szeptember 14-én (most csütörtökön, azaz holnapután) az A38 állóhajón az első Flash Fesztivál keretében bizony fellépnek olyan neves előadók társaságában, mint a Timur Lenk, a Yellow Spots és a házigazda Flash.

A beugró pediglen 1200 forint.

A net meg erre való.

alga 2006.11.25. 23:09:53

Quimby?nekem inkább a Tudósokra/Flashre emlékeztetnek, talán a szaxi meg az-ének-helyett-mondom miatt.Nekem teccik:)
süti beállítások módosítása