Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Rózsaszín suhogós az én lelkem vágya

2006.08.15. 15:23 etele

Kemény rekonstrukció visszafejteni a tegnapot a hilltopban eszméléstől a présház ruszkoid pszichoterrorján át egészen délutánig, amikor a Nefogazz!-koncert előtti utolsó emlékem szerint egészen új megközelítésből próbáltam felkészülni a magyar metálpop fenegyerekeire. Próbáltam megfejteni hogyan képezték le az ifjúkor traumáit a sommás dalszövegekben, egy paksaméta a4-es lapot jegyzeteltem tele a szövegkönyv kivonataival, kritikai megjegyzésekkel és világirodalmi összehasonlításokkal, aztán megjött Laci, és hagytuk az egészet a fenébe, beálltunk a közepére, és petőfisen bólogatva tettünk olyan megállapításokat, hogy például a Nefogazz! továbbra is magasan veri öltözködésben a teljes zeneipart.



Az énekes kínaipiacos lángolóinges rózsaszín suhogós kombója megérdemelné, hogy kelet-magyarországi metálkommunákat alapozzanak erre a stílusra. Kis rózsaszín suhogós gyerekek rohangálnak a atompuszta szélén, a háttérsugárzásból tisztán kivehető a "Megtaposlak, megalázlak" diszkrét basszusnyomatéka, és látá az Úr, hogy. Aztán azt is megállapítottuk, hogy technikailag továbbra is a toppon vannak a fiúk, a konzervatív énem ilyen feszes zúzás mellé inkább egy magyar System of a Down-t képzelne el, de elszaladt a gondolatbuborékkal két tizenöt éves punk, és már rá is csodálkozunk, vajon miért ez a nagy lelkesedés a fiatal tarajosok körében.

Aztán kiderült, hogy a PiCsa-turnés előzenekaroskodás kitörölhetetlen nyomot hagyott a rajongók összetételében, ami vidám végkifejletet ígér húsz év múlva comeback/búcsúkoncert esetén. A közönség lelkes, de nagyon vicces, hogy már a Nefogazz! koncerten is fanyalgó arcok követelik a slágerek elővezetését, mintha legalábbis Kispálon lennénk. Próbáltam kiszúrni kiégett, az együttestől elfordult ősrajongókat, de az egyetlen jelöltemről kiderült, hogy Cure-os, és fogalma sincs mit csinál itt.

Független szakértők szerint is kissé enerváltan játszott a csapat, amit ők rövid backstage-interjúnk során pusztán azzal magyaráztak, hogy nem elég részegek, pedig már azzal gyanúsítottuk meg őket, hogy polgári foglalkozást szereztek. Megtudtuk viszont, hogy november 11-én a Kultiplexben Ohm fesztivál, ahol a Fürgerókalábak és a Replugged lesz a Nefogazz! vendége. Bizarr díszítés az együttes bohém imidzsén, de népnevelő célzattal szigorúan csak vidéki zenekarokat hívnak meg, amire bétóthlászlósan bólogatva mondhattunk volna búcsúzóul valami kedveset, de inkább befordulunk valami fekete spirális dologba, ami suttogva, de érthetően jelezte, hogy a Nefogazz! tegnap csak a vég kezdete volt, de annak kiváló.

1 komment

Címkék: koncert sziget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsefi 2006.08.15. 16:28:09

zsír volt a koncert, nem haztak szégyent a nevükre :)
süti beállítások módosítása