Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

"A Szigeten a legfurcsább a lángos"

2006.08.14. 17:06 vb

A külföldiek a Sziget legboldogabb emberei, jókedvükben minden tetszik nekik, s ha szidnak is valakit, azok 1. vagy más külföldiek 2. vagy olyanok, akiket mi is szidunk: BKV ellenőrök vagy koszos wc-k. Csodálkoznak a lángoson, szeretnek minket és többnyire csoportosan közlekednek. Külföldies kinézetük alapján a tömegből kiszúrtunk néhány embert, kifaggattuk és lefényképeztük őket. Nevük mellett a Blikk hagyományait kölcsönvéve kis számokat tüntettünk föl, ez a korukat jelzi és odaírtuk mellé hazájuk felségjelét is. Ők azok: Dylan (30) (NZ), Markus (31) és Aurélie (27) (B), Hannah (19) (D), Diana (33) (RO), Dave (22) és Rino (25) (I), David (37) (UK) valamint három M kezdőbetűs holland és Dennis (24) barátjuk.


Mindegyiküknek nagyjából ugyanazt az öt Sziget-connected kérdést tettük föl, hogy a végén kiderüljön, hogy szórakoznak és látnak minket ők, akik durva becslések alapján idén 35-40 ezren vannak. A Sziget iroda elővételes hegyijegyeiből származó becslések szerint idén a legtöbb a francia, majd jönnek a németek, az olaszok, a hollandok és az osztrákok.

Szeretnek minket

Kezdjük azzal az örömteli hírrel, hogy a külföldiek szeretnek minket, de annyira, hogy szinte alig volt olyan külföldi srác, aki ne azzal búcsúzott volna, hogy„you are so beautiful” és / vagy „do you have a boyfriend at the moment?”, de akadt olyan lány is, aki meginvitált minket külföldi otthonába.

Mért jöttek ide?

A belgák például a „Night Shop” nevű magazinban olvastak egy hirdetést a Szigetről, de volt olyan is, akit az egyik legősibb emberi érzelem motivált: a bukaresti Dianának például magyar férje van, aki majd’ megőrül a Szigetért, de idén nem tudott eljönni. A Sziget előtt két nappal Diana úgy összeveszett vele, hogy bosszúból fogta az autót, és meg sem állt idáig. Azóta Bukarestben maradt férjét telefonon tájékoztatja a programokról. A német Hannah először két éve jött a Die Ärzte miatt, azóta visszatér.

Amit még szeretnek

A helyszínek közül a külföldiek a Nagyszínpad mellett az Afrika falut kedvelik, bizonyára a multikulti világérzés legmarkánsabb jelenléte miatt. Bejön nekik még a Világzenei színpad, a Borház, az Ambient sátor és a Honvéd üdülő. A brit Dave kedvenc helye a bungee jumping startkosara.

Rajongás tekintetében elfogultak a külföldiek: a belga Aurélie-nek és Markusnak például a belga Deus koncertje tetszett a legjobban, az angol David pedig az angolul éneklő Scissor Sisters találta a legmeggyőzőbbnek, míg a németek a német Gentlemant. Az új-zélandi Dylan esetében egyértelműen kimutatható magyar exbarátnőjének hatása, ő ugyanis Yonderboy-tól volt elájulva (bár hozzátette, hogy a Placebotól is sokat vár még.) A bosszúból szigetelő Diana a Franz Ferdinandra indult be annyira, hogy most úgy gondolja, szívesen megismerné Alex Kapranos énekest. A belga Markus többször elmondta, hogy neki az idei Szigeten kíséretemben lévő Eszter barátnőm valamint én tetszettünk a legjobban.

A bungees Davidnak a magyarok jönnek be a leginkább, akik meglátása szerint szeretik a külföldieket, és barátságosak. Őt csak a szlovákok zavarják, de nem részletezte, miért. Olyan külföldivel is beszéltünk, aki kürtőskalács-függővé vált, a három M betűs holland pedig azt tartja a legcsodálatosabb dolognak, hogy szinte mindenhova lehet sátrazni – ők, mint mondták, amúgy is nagyon kedvelik a sátrukat.

Ami idegesíti őket

„A hülye léggitáros németek” – mondta a yonderboyos Dylan. Markus és Aurélie, a gonosz metróellenőröket utálják, legszívesebben felpofoznák őket. Az olasz Dave és Rino a nagyszínpad hangminőségén idegeskednek folyamatosan. A három M betűs hollandot az zavarta, hogy a Radiohead koncertje közben sokan beszélgettek körülöttük. Többen sérelmezték még az egyre koszosabb wc-ket és zuhanyzókat.

Amin csodálkoznak

David szomszédjában egy Opel Astra tulajdonos minden nap autójából dj-zik jó hangosan a környéken lakóknak, amit David nem ért. Diana meglepődött, amikor a nulladik napon egészen a Sziget kellős közepéig be tudott hajtani kocsival, anélkül, hogy bárki megkérdezte volna, mi járatban van. Ennek mellesleg nagyon örül, mert úgy hallotta, hogy a Duna másik oldalán tolvajok garázdálkodnak. A három M betűs holland közül a legviccesebbre stylile-olt lány azon van meglepődve, hogy a magyarok lépten-nyomon lefényképezik, egyik barátja szerint viszont a Szigeten a legfurcsább a lángos.

Amit még csinálnak

A legtöbb külföldi kihasználja a magyar főváros geotermikus adottságait, részben koszeltávolítási, részben regenerálódási célból és a Sziget után egyenesen valamelyik fürdőbe megy. Van, aki a Picasso kiállítást nézi meg a Hősök terén, és van, aki shopping körútra és meleg bárba készül. A két trendi olasz valamiért még a Zöld Pardonba akar ellátogatni, a németek pedig a Balatonnál pihenik ki fáradalmaikat, ahol egyikük nagymamája várja az egész kompániát.

14 komment

Címkék: beszámoló sziget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szábua 2006.08.14. 20:39:05

Jó fejek a külhoniak, örülök, hogy a román tesók is ilyen nyitottak, nem tom, a magyarok is ilyen felszabadultak tudnának-e lwnni 1 bukaresti nagyrendezvényen?

Toymao 2006.08.14. 21:14:06

Új Zéland AUTÓjele (nem felségjel, az más), (meglepő módon) NZ. Tádá!

sn4ke 2006.08.14. 22:21:52

Szábua: mondjuk a Bukarest Parádén?

bacee 2006.08.14. 23:07:34

Hogy furcsa a lángos??

Szombat este óta itthon ülök egy jó kis gyomorfertőzés miatt. Felváltva f..tam h...tam. Vagy a sör vagy a lángos. Szerintetek????


ui: De legalább ha a Szigeten nincs már Korda Gyuri, itthon nézhetem :-)))

Carnivora (törölt) 2006.08.15. 07:21:50

Kedves debil Szábua . Lehet neked még senki nem mondta, és az iskolába is te voltál a leghülyébb, de Romániában egy jelentős létszámú magyar kisebbség él, amelyik csak az állampolgárságában különbözik tőlünk tudod Erdély, míg Bukarest a Regatban van, ahol igazából másmilyen a jónép hangulata.

Carnivora (törölt) 2006.08.15. 07:23:17

A bungees Davidnak a magyarok jönnek be a leginkább ... Őt csak a szlovákok zavarják -

:Đ a szlovákok mostanában engem is :-)))

Becherovka 2006.08.15. 09:55:12

Kis hazánk nevezetessége a Pálinka, mely a Németek "közkedvelt" gyomorfrissítő eledele! Mellettem egy Német társaság (igazi tokosok) a sörtől és a vodkától csoportos gyomorűrítést végeztek (érdekes volt látni... :) Folytás gyanánt, ja éshogy az orruk is helyre jöjjön leküldettünk velük, egy kör jófajta Szatmári Szilvát!!!

Minek ide Asprin, igyad vaze'... és hopp jobban lettek. Tehát semmi gabona párlat semmi sör, csak a jó kis hazai + Ájsztea. Másnapra semmi bajod - nekik sem volt. Azóta a menün élnek

kutyfül 2006.08.15. 11:02:45

Nézegettem a Szigelő mindenféle országból idejövő lányokat, de átlagban nem olyan szépek mint a magyar lányok.
Hogylehetez?

Zsófi 2006.08.15. 11:09:09

A lángos tényleg gyanús. Szombaton félig nyers volt, amit kaptunk, de kicserélték.

oszkar 2006.08.15. 11:10:22

kutyfül, azért a közönség a vizespóló-bajnokságon mégis csak egy amerikai lányt választott győztesnek közfelkiáltással. (na jó, nem teljesen érdemtelenül, de azért mégis.)

a lángostól pedig - az elsősegély-sátorból származó belső információ szerint - mindenki fosik. meg a balaton grilltől, de az a homáron egyébként is volt már téma.

spy 2006.08.15. 11:18:31

szeretünk barbie

Szőrös 2006.08.15. 11:23:13

ha nem lennének itt az alienek, csak párezren lázengenének a nagyszínpados főkoncerteken, tutifix

jozo 2006.08.16. 20:39:12

hi!

jártam kinn, tetszett

aki drogozni akar, egy egyetemi bulin is megteszi, sőt: otthon, a parkban, a kerted alatt, bárhol...
ez itt max kiegészítője pár ember szorakozásának, egészségükre...
amig nem tukmálják rám (és nem tették), nem érdekel...

bár valamit nem értek, ami kiérzik a blogból: nem rajong Tarlósért, ok.
de a kerülete müködik, nincs eladosódva, többször szavazták meg.
szoval Demszki, aki nem jobboldali és semmit sem ért el, vagy valaki más, akit a jobboldal támogat, ezért fuj-fuj, levele, stb

nem értelek titeket, de ez nem is a politika helye, a cikkíró is máshova írhatta volna ezt...
süti beállítások módosítása