Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Best of szigetes sajtóközlemény 2. – Orrszarvúvédelem a Szigeten

2006.08.10. 11:54 szily

A sajtóközlemények világát ismerőknek Hanga Zoltán, az Állatkert sajtósa olyasféle fogalom, mint mondjuk a Patek Philippe a svájcióra-mániákusoknak. Már ha a Patek P. meghökkentő írásokat közölne párosujjú patásokról. Az abszurd humor jávorantilopközeli mestere most sem hagyott minket cserben.

Hozzatok a Szigetre gibbont is, mert a hosszú karjaival jobban tud majd csápolni – javasolták a vicces kedvű fiatalok az Állatkert munkatársainak. Természetesen erre azért nem kerül sor, az állatok az állatkerti férőhelyükön maradnak, ám a születésnapját ünneplő intézmény az idei évben is képviselteti magát a multikulturális fesztiválon.

 

A Fővárosi Állat- és Növénykert részvétele a Sziget Fesztivál programján immár hagyományosnak mondható. A részvétellel az Állatkertnek legfőképpen az a célja, hogy érdeklődést ébresszen a fiatalokban a természet szépségei, illetve annak védelme iránt. A tavalyi esztendőhöz hasonlóan ez évben is fotókiállítás várja az érdeklődőket, melynek fő témája idén az orrszarvúak védelme. Ez annál is inkább időszerű, mivel az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége a 2005/06-os évadban orrszarvúvédelmi kampánnyal igyekszik felhívni a figyelmet az orrszarvúakat fenyegető veszélyekre.

A vállalkozó kedvűek „orrszarvús” ügyességi játékban, illetve természet- és állatismereti feladatokkal próbálhatják ki tudásukat, és természetesen idén is lehetőség van az „állati alkatrészek” megtapintására. Kézbe lehet venni a strucctojást, meg lehet csodálni harmincféle madár színpompás tollait, és össze lehet hasonlítani a sarki farkas, a zsiráf, vagy a mosómedve szőrének tapintását.

 

Szólj hozzá!

Címkék: sziget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása