Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Soha nem veszünk vissza

2006.08.09. 16:06 .:sz-b:.

A Nagyszínpad mögötti elkerített részben adtak interjút szerda kora délután a Therapy? barátságos és laza tagjai, akiktől a kérdőjelet csak azért se kérdeztük meg, helyette inkább a rockzene és a hírnév kérdéskörét feszegettük, meg persze a rockzene mai állapotjáról beszéltünk. 

Klikk a képre!

(Kicsit tologatjuk a székeket meg az asztalt, hogy mindenki árnyékba kerüljön, kis bénázás után leülünk.)

Michael McKeegan: Bocs, csak harminc perccel ezelőtt értünk ide. Budapestre tegnap érkeztünk meg.

Megnéztétek a várost?

Neil Cooper: Igen, ettünk valamit, ittunk pár sört...

Szórakozni nem voltatok?

MM: Ööö, nem igazán. Szabadnapot vettünk ki.

NC: Ötkor keltünk a repülő miatt, szóval nem.

És ma?

MM: Ma igen, megnézzük a többi zenekart, mászkálunk egy kicsit. Ez egy nagyon jó fesztivál, én már harmadszor vagyok itt, '96-ban és 2000-ben is felléptünk.

A Troublegum annak idején, több mint tíz éve igen nagy médiafigyelmet kapott, egyfolytában játszott titeket az MTV, de az érdeklődés azóta igencsak megcsappant. Zavar ez titeket?

MM: Amikor megalapítottuk a bandát, az nem azért volt, mert a tévében vagy a rádióban akartunk szerepelni. Persze furcsa ez a dolog, mert nyilván szeretnéd, hogy minél többen hallják a zenédet. De a szcénák jönnek-mennek, zenekarok jönnek-mennek, és én igazán elégedett vagyok, hogy mi még mindig itt vagyunk. És még mindig jó lemezeket csinálunk, nagyon elkötelezett rajongóink vannak.

NC: Én ugyan a Troublegum idején még nem voltam a zenekarban, de mi igazából nem úgy írjuk a lemezeket, hogy az tetsszen a médiának.

Idén a rockzene feltámadásával több régóta nem játszott zenekar is visszakerült a figyelem középpontjába, mintha a ti új lemezetek iránt is nagyobb lenne az érdeklődés, érzitek ezt?

MM: Talán ellentmondásnak hangzik, de nem igazán érdekel, amíg a lemez jó. És ez egy nagyon jó lemez, sokat dolgoztunk rajta. De ezek a dolgok körbejárnak, a rock meghalt, a rock visszatért.

Most éppen visszatért.

MM: Igen. Nagyon sok fiatal érdeklődik a rockzene iránt, gitárt vesznek, zenekart alapítanak, szerintem ez jó dolog. Nagy-Britanniáról beszélek persze.

Itt is ez van.

NC: Látjuk a koncerteken, hogy fiatalodik a közönség, ami nagyszerű. Megint jönnek rockzenekarokat nézni, ez jó.

Itt is ez lesz szerintetek?

NC: Én most vagyok itt először, szóval fogalmam sincs.

MM: A fesztiválok általában nem egy zenekarról szólnak, inkább az összes fellépőről, a légkörről, az emberek lazítanak kicsit. Amikor Therapy?-koncert is van, akkor kicsit nagyobb rajtunk a nyomás, hiszen a mi nevünk van a jegyen, az emberek fizettek, hogy lássanak minket. 

Hatkor játszotok, erősen fog sütni a nap, visszavesztek kicsit?

MM: Nem, soha nem veszünk vissza. Lenyomjuk a legjobb Therapy?-koncertet, amit tudunk.

De emberek fognak meghalni. Szerettek amúgy fesztiválon játszani?

MM: Igen, nem leszek ideges például, ha valaki hotdogot vásárol, miközben játszunk. Néha egyébként van olyan, hoyg elmegyünk egy fesztiválra, ahol természetesen más rockzenekarok is fellépnek, és az egész olyan lesz, mint egy verseny. De hát mi nem fogjuk az ő számaikat játszani, ők se a mieinket, szóval inkább megpróbáljuk élvezni az egészet.

1 komment

Címkék: zene interjú sziget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilcsi007 2006.08.10. 14:07:09

Annak ellenére, h nem vagyok egy kimondott Therapy? rajongó, nagyon tetszett a koncert. Télleg beleadtak mindent, s hozták a formájukat.
Utána meg jöttek a VIP-be, és nagyon közvetlenül eltrécseltek az emberekkel meg fotózkodtak.
Szóval én - ismét - pozitívan csalódtam bennük!
süti beállítások módosítása