Friss a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Videók a Szigetről

Nincs megjeleníthető elem

Uj "kabirbedi" Péter programajánlója

Nincs megjeleníthető elem

Program

Helyszín és időpont szerint



Keresés a fellépők között


A Csáp Géza az Index könyv-, zene- és ilyesmi blogja.

A Csáp Géza az Index könyv-,
zene- és ilyesmi blogja.

Kulcsszavak

afrika (5) ajánló (67) barcs (5) beleolvastunk (26) beszámoló (63) brit (28) demotop10 (11) demóverseny (41) esemény (28) fesztivál (15) fotó (5) francia (6) hiphop (4) hír (10) hülyeség (8) interjú (11) irodalom (39) ismeretterjesztő (5) japán (5) karácsony (8) képregény (8) koncert (80) könyv (154) könyvhét (4) könyvtop (6) krimi (4) lemez (5) link (12) magyar (88) metál (28) német (7) net (12) novella (7) orosz (5) pop (15) punk (8) rádió (4) regény (28) reggae (6) rock (40) sci-fi (10) ska (12) sziget (114) szigetvideó (9) tökéletes (9) történelem (24) újrakiadás (4) usa (51) üzlet (7) válogatás (10) vers (6) videó (15) zene (276)

Friss comment:com

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Éjszakai csöndmérés füvön, alpolgármesterekkel

2006.08.08. 02:33 .:sz-b:.

Hétfőn éjjel megvolt a Sziget első, Tarlós István óbudai polgármesternek köszönhetően már eseményszámba menő eseménye, a hangmérés, amin természetesen az Önök serény blogja is képviseltette magát, bár a korábbi években oly lelkesen mérő polgármester, talán aktuálpolitikai megfontolásokból, nem volt jelen. Helyette két alpolgármester jött: Dr. Pető György az MSZP, és Bús Balázs a Fidesz színeiben.

Találkozó este tízkor az óbudai Fő téren, a polgármesteri hivatal előtt, fontos információkkal, például hogy működik egy zöld szám, amit föl lehet hívni, ha a lakos zavaró zajokat vél kiszűrődni a Szigetről (közszolgálatilag idemásoljuk: 80-204-174), hogy járőrök ügyelnek majd a Duna két oldalán, fülelve, hogy nem hangos-e a zene, vagy hogy a www.ujpest.hu címen folyamatosan figyelemmel lehet majd kísérni egy zajmonitor adatait, amit az Aradi utca 7. kilencedik emeletén helyeztek el.

Még megcsodálhatjuk a zajmérő berendezéseket (kis doboz kijelzővel és kiálló mikrofonnal), majd elindulunk az első helyszínre. Rövid, autós üldözésnek induló, majd méltóságteljes konvojjá alakuló menetben megérkezünk a Nánási út és a Vitorla utca sarkára, ami nagyjából ötszáz méterre lehet a Szigettől. Miközben a lakótelepi házak által három oldalról körbefogott kutyafuttató közepére lépdelünk a kvázi töksötétben, Gerendai Károly elmondja, hogy a mérési helyeket aszerint választották ki, hogy évekkel ezelőtt, "amikor a balhé volt", honnan jött a legtöbb panasz.

Megállunk a tér közepén, "a hangbrigád beállt" - hangzik el, úgyhogy a tévékamerák fényében megkezdődhet a mérés. Értelemszerűen az éjszaka is működő helyszíneket tesztelik, mondja Gerendai, a nagyszínpadok természetesen kihallatszanak, de azok 11 után már úgysem szólnak.

"Induljon a metál!" - így a mérést vezető úr.

Indul, semmit nem hallunk, csak amikor a rádióba beadják, mi is szól a helyszínen. A mérő 40 és 60 decibel környékén ingadozik, magasabb értéket akkor mutat, ha beszél valaki. A szakember elmondja, hogy itt olyan 45 decibel körül van a megengedett, forgalomból és egyebekből adódó éjszakai zajszint, ha csöndben vagyunk, ekörül mér a műszer is.

"Bahia!"

Semmi.

"Wan2!"

Semmi.

"Aréna, aréna, partiaréna!"

Semmi.

"Keresem a romát, a romát!"

Reccsen a walkie-talkie: "Itt nincs semmi."

Várunk.

"A romát kérjük!"

Wt.: "Itt nincs semmi, áram sincs."

Csalódott szájhúzás: "Északi oldalon mi van még?"

"Az Afrika-színpad."

"Ott még éhség is van" - süt el egy szociálisan érzékeny tréfát a sötétben valaki a prominensek közül.

Eddig nem hallottunk semmit, szóval akkor menjen az összes helyszín egyszerre. Feszülten hallgatózunk, egyszercsak tisztán kivehető dufta-dufta zendül az éjszakában, de csak egy autó érkezik túlfejlett mélynyomóval és humorérzékkel a Nánási úton.

A szakemberek rövid szakvéleményt adnak, miszerint itt erőteljes a közlekedési alapzajszint, de zene nem állapítható meg (furcsa mondat, igen, de ezt jegyeztük föl). A tévések még elkapják a füvön az alpolgármestereket, mind a kettőt a kiegyensúlyozottság jegyében, ahogy Gerendai tanácsolta, ők elégedetten, a lakosságot megnyugtató módon nyilatkoznak, mi elégedetten, megnyugodva távozunk.

13 komment

Címkék: sziget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gennyzsák Sam 2006.08.08. 07:31:50

ettől persze még a környéken ( vagy akár Újpesten) lakó nyugdíjaok még vidáman feljelentik a Szigetet, ahogy eddig is tették...

Nem beszélve a k.dűlőilakótelepen élőkről, akik úgyszintén habzó szájjal vetik majd magukat a telefonra: " Ezek a k#&#& Szigetesek mán megen összepisájják a kapuajjat!!"
Csak éppen arról feledkeznek meg, hogy ezt nem (vagy nem csak ) a szigetlakók teszik, hanem a helyi alkeszek, akik egyébként ugyanetzt teszik egész évben, csak őket ne nyomják el, mert "milyen jó fej amúgy a Jóska, ha nem iszik!"

ali3m 2006.08.08. 13:14:15

úgy látszik ha nincs jelen tarlós a zaj szint mérésnél akkor a magic mirror-t már nyugodt szivvel ki is hagyják. Ajaj ha ezt a t. főpolgármester jelölt megtudja...

scsb 2006.08.08. 13:22:52

Tegnap este csukott ablaknál igencsak hallottam a "hallhatatlan", a Matróz és a Búvár utca sarkán. Mellesleg tavaly is érdekes volt, első nap még csak valamicske zaj volt kb. 11-ig, 2. nap egész éjjel enyhe zaj, 3. naptól pedig egész éjjel nagy dübörgés.

Valamint elég kiábrándító úgy munkába menni reggel (amúgy is...), hogy az egyes villamos tele van melletted hányás-pia-fű-cigi szagú még akkor is részeg tizenévesekkel.

Ez van, végülis csak 1 hét... ja, és nem nyugdíjas vagyok ;)

JP 2006.08.08. 13:39:11

Igen, a hét vége felé már elég jól "dübörög" a sziget. :(
Abszolút egyetértek scsb-vel. Csak nézd meg a HÉV-et. Nem alkeszek fekszenek büdösen, összehányva az üléseken, reggel a csúcsban elég undorító...

JP 2006.08.08. 13:42:14

Amellett, hogy az egész sziget éppenhogy magához tér egy év alatt, hogy aztán megint lenullázzák...

dromedar 2006.08.08. 13:47:11

gratulálok. welcome in hungary! fikázni mindent ami a másiknak jó, csak hajrá, előre!

JP 2006.08.08. 14:07:01

Ez nem akart fikázás lenni. Legyen neked jó, de azért nekem se legyen rossz. Szerintem ez nem túlzott igény.

Gennyzsák Sam 2006.08.08. 14:26:05

Szerintem nem csak a Sziget ideje alatt vannak büdös, néha magukról nem tudó emberek az 1-es villamoson és a HÉV-en. Napi szinten használom mind a kettőt, reggel, este, és napközben is. (Munkába- és hazajárás). Ha nincs Sziget, mindenki a BKV-t fikázza emiatt. Most, hogy Sziget van, most más a célpont.
De ezt leírtam már az első kommentemben is.

Lupi 2006.08.08. 14:58:03

Én bírom a Szigetet, részemről se pia, se drog, én a buli és a zene kedvéért járok ki, akár két munkanap között is. (Aludni minek?! )

Nyilván egy nehezen alvót, aludni próbálót sem nyugtat meg, hogy Európa legnagyobb zenei fesztiválja messze kultúráltabb mint a legtöbb nyugat-európai "open-air" party, és persze csendesebb is. De csendesebb még a a Nagykörútnál is, pedig az egész évben zajos (ott lakom), bármilyen hihetetlen. (Aki nem hiszi, mérjen utána.)

Megjegyzés (tapasztalat): a hollandoknak sikerült alulmúlni a Szigetet "extázisban" és mocsokban röpke egy este alatt. 11 tájban már félő volt, hogy oltás nélkül tuti összeszed az ember valamit csak attól, hogy átgázol a valaha volt füvön.
(Bár a mélypont a tavalyi Aerodrom volt Bécsújhelyen - lám az osztrákok is tudnak "bulizni".)

És hogy odaát mi van a HÉV helyett: hát autó! ...belőve, részegen kocsival hazafele... válassza ki mindenki: inkább szagol (persze én is utálom), vagy inkább összetöri magát egy állat részeg sofőr miatt.

scsb 2006.08.08. 15:00:08

Sam, gondolom azért kiérzed az erős túlzást Te is a saját mondataidból. Az, hogy van néha egy-két olyan ember ezeken a járatokon != minden nap tele van velük. Mellesleg emiatt szerintem nem a BKV-t kell fikázni, hogy előfordul az ilyesmi :)

Részemről amúgy mindegy, vagyok annyira toleráns, hogy egy hétig kibírom.

dromedar 2006.08.08. 15:11:46

és milyen -év közben- a reggeli fokhagyma-pálinka bűz a hév-en?
vagy a dezodor nem használata?
én csak azt mondom, miért nem lehet örülni annak, hogy vannak akik jól érzik magukat (hogy hogyan az az ő dolgok). ez evvel jár. örülj te is.

Madafaka · http://madafaka.blog.hu 2006.08.08. 16:17:32

ha már egy büdös van egy járaton akkor ott már büdös van, szal ez egy olyan dolog ami nem sokszorozódik a több ember végett. egyébként meg ez csupán egy hülye előítélet, hogy aki szigetlakó az egyben kötelező jelleggel büdös is, mert a szigetesek igénytelen állatok.. meg úgy általában a fesztivállátogatók. de mit csodálkozzak ezen? x éve már ez a hit megy és ez nem is fog változni soha. csak akkor azt nem értem, hogy minek invesztál a szervezőség zuhanyzókba meg toitoi-ra.. hát nem látják, hogy úgyis mindenki egymás szájába szarik és a saját hányásába mosdik? hisz ez a hét erről szól nemdebár?!

ali3m 2006.08.08. 16:51:54

Kevdes JP!

A sziget lenullázásáról csak anyit hogy a szigetet szervező cégnek kötelesége a rendezvény után mindent az eredeti állapotába vissza állítani, amennyiben ez nem történik meg (bár sztem igen), úgy a szigetet bérbeadó önkormányzatot tesék zaklatni hogy miért nem kérte számon a szerződésben foglaltakat!

Azt hittem eddig hogy Mo-n mindenkinek jogában áll annyit inni és olyan büdösnek lenni amilyen csak akar ! Az hogy ez titeke t zavar csak az irigységeteket árulja el(legfeljebb)!!!Természetesen nem arra godolok, hogy a részeg büdös állapotot irigylitek , nem , hanem azt hogy más jól érzi magát esetleg jobban mint ti, és ugy ahogy ti nem tudnátok/tudtátok jól érezni magatokat !!
süti beállítások módosítása